Rettigheter for leieboere
Ballbinge

Utleier har rett til å lage husordensregler for leieboerne i en eiendom, men ikke alle regler er rimelig og ikke alle regler behøver å følges!

Stoy

Noen takler å høre mye lyd fra naboene, mens andre er mer ømfintlige. Når du bor tett er du nødt til å akseptere en del, men det er grenser for hva du skal tåle.

Utkastelse

Det er strenge krav til vilkår som må være oppfylt for å kunne få kjørt gjennom en fravikelse (utkastelse). Leieboeren kan klare å unngå fravikelsen selv om kravene er oppfylt.

Niu Niu 5Hzotv Fslw Unsplash

Leieavtaler med ulike varianter av bindingstider er blitt vanlig. I motsetning til hva mange tror, er ikke bindingstid nevnt i husleieloven. Det skaper en del forvirring.

Deponering

Deponering kan benyttes der leieboer ønsker å holde tilbake leie på grunn av rettslige konflikter med utleier. Vi forteller deg hvordan du går fram, men det er et stort problem...

Depostitum

Mange utleiere krever depositum inn på en konto som bare utleier har kontroll over. Dette er et irregulært depositum, og er ulovlig. Fortvil ikke - pengene er ikke tapt hvis du følger våre råd.