Rettigheter for leieboere
Niu Niu 5Hzotv Fslw Unsplash

Leieavtaler med ulike varianter av bindingstider er blitt vanlig. I motsetning til hva mange tror, er ikke bindingstid nevnt i husleieloven. Det skaper en del forvirring.

Deponering

Deponering kan benyttes der leieboer ønsker å holde tilbake leie på grunn av rettslige konflikter med utleier. Vi forteller deg hvordan du går fram, men det er et stort problem...

Depostitum

Mange utleiere krever depositum inn på en konto som bare utleier har kontroll over. Dette er et irregulært depositum, og er ulovlig. Fortvil ikke - pengene er ikke tapt hvis du følger våre råd.

Recorder 1

Et lydopptak av en samtale kan være viktig dokumentasjon på at en samtale har funnet sted, og på hva som har blitt avtalt, men er det egentlig lovlig? Les hva vår advokat skriver om saken.

Handbok3

Her finner du en kortversjon av boka "Rettigheter og plikter ved leie av bolig - håndbok i husleierett". Er du medlem har du tilgang til fullversjonen av håndboka.

IMG 6768

Om du oppdager et forhold som du mener utgjør en mangel i leieforholdet, må du si fra til utleier så raskt som mulig, I denne artikkelen gjennomgår vi hva du må huske på som leieboer.

Protest Mot Utleiers Oppsigelse

Normalt har begge parter i et leieforhold oppsigelses­adgang, men her er det stor avtalefrihet. Det er mange ulike varianter og mye å passe seg for.