LKL Blogg
Cost Based Rent

01. jul. 2022

I Irland prøver de ut en modell med kostnadsbasert husleie som innebærer at den månedlige leien ikke blir fastsatt etter markedsprinsipper, men etter en utregning av de faktiske kostnadene.

Helsinki 1

30. jun. 2022

I juni dro Leieboerforeningen til Helsinki og Social Housing-konferansen. LkL inviterte hadde invitert med seg beboere og frivillige på turen.

Digital Presentation Pana

06. mai. 2022

Medlemmene i LkL har adgang til å fremme forslag til årsmøte i Leieboerforeningen. Det er kommet inn to forslag og vi møtes 11. mai for å drøfte forslagene.

Jul Lkl

14. des. 2021

Neste år starter LkL opp med byvandring og vi gjentar suksessen med beboerkonferanse. I tillegg kommer selvfølgelig juridisk og sosialfaglig bistand til medlemmene.

4

01. des. 2021

Det nystiftede lokallaget for kommunale leieboere i Oslo inviterte medlemmene til boligkonferanse 9.november. De omlag 30 beboerne et variert program og god mat.

Bilde Artikkel Om Nettmøte

25. okt. 2021

Hva er gjengs leie og hva innebærer den nye bostøtta som skal innføres i kommunale boliger i Oslo. På et nettmøte med representanter for Oslo kommune ønsket vi å svar på det mange beboere lurer på.

Bilde2

08. sep. 2021

Bolig er en grunnleggende rettighet i et moderne samfunn. Å leie bolig kan ikke og skal ikke sees på som en annenrangs boform. Krav om at husleieloven må revideres øker i styrke.

Astrup Og Aasen

02. sep. 2021

Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Leieboerforeningen har signert avtale med mål om å øke kunnskapen om leiesektoren.

1024Px Torggata, Oslo

10. aug. 2021

Er det en menneskerett å bo i Oslo? Det mener LbFs Anne-Rita Andal, som også etterlyser en egen boligminister. Kronikken sto først på trykk i nettavisa VårtOslo 7. august.

Htu

05. jul. 2021

Husleietvistutvalget informerer om rettigheter og plikter, gir veiledning, mekler og fatter avgjørelser som en domstol. Det er raskt og billig. Endelig blir ordningen nasjonal.

Debatt

29. jun. 2021

Hva tenker partiene om den delen av boligpolitikken som gjelder leiesektoren? Vi har samlet representanter for de to regjeringsalternativene og bedt de tenke høyt. Her kan du se hva de tenker.

Hva Vil V

19. mai. 2021

26. mai kl 18 er tiden inne for Leieboerforeningens årmøtedebatt, som sendes rett etter streamingen av vårt digitale årsmøte. I år spør vi hva partiene på venstresida vil gjøre for leieboerne