Leieboerforeningen er eksperter på husleie
Debatt om husleieloven

Vi inviterer til åpen debatt om husleielovutvalgets forslag til økt botrygghet for leieboere på Litteraturhuset i Oslo 27. februar kl 18. Les mer her.

Basis kr 150 årlig

Et rimelig medlemskap.

Student kr 300 årlig

Studentmedlemskap inkluderer alt du trenger for et trygt leieforhold, blant annet:

Standard kr 400 årlig

Medlemskapet inkluderer alt du trenger for et trygt leieforhold, blant annet:

Leieboerrettigheter

Depositum, leieøkning, oppsigelse, utkastelse, vedlikehold, bostøtte. Det leieboere flest lurer på.

Leieboerforeningen mener

Leieboerforeningen jobber for en bedre leiesektor og en tryggere hverdag for leieboere.

Medlemskap

Vi har ulike medlemstyper i forskjellige prisklasser. Sjekk ut hva som passer deg best.

Vi hjelper deg

Les ofte stilte spørsmål.

Nyttig å vite!

utkastelse.jpg

Det hender at utleiere får det for seg at de selv skal kaste ut leie­boeren sin, for eksempel ved å skifte lås eller ta nøkkelen fra leieren, slik at hen ikke lenger kommer inn i leiligheten.

Niu Niu 5Hzotv Fslw Unsplash

Leieavtaler med ulike varianter av bindingstider er blitt vanlig. I motsetning til hva mange tror, er ikke bindingstid nevnt i husleieloven. Det skaper en del forvirring.

Leiebloggen - siste innlegg

Aarsmøte 22

21. feb. 2024

Årsmøtet er Leieboerforeningens høyeste organ. Her har medlemmene mulighet til å være med å påvirke foreningens arbeid, kontrollere og godkjenne beretning og regnskap og velge tillitsvalgte.

Debatt2

20. feb. 2024

Vi inviterer til debatt om husleielovutvalgets forslag som skal styrke leieboerne botrygghet. Utleierne er i harnisk og hevder at om forslagene blir gjennomført, så vil leiemarkedet kollapse!

Overlevering

31. jan. 2024

Lovutvalget har lagt fram sine første forslag til hvordan leieboernes rettsvern kan bli bedre. I denne artikkelen går vår mann i utvalget gjennom forslaget og litt om hva som er i vente.

sno.jpg

29. jan. 2024

Leieboerforeningen har fått en rekke henvendelser med spørsmål om hvem som er ansvarlig for å måke og for å strø om vinteren.