Nye utleieboliger for unge på Furuset

Nye utleieboliger for unge på Furuset

I Ulsholtveien 31 på Furuset har stiftelsen Betanien bygget 35 klimanøytrale utleieboliger for å gi unge voksne og barnefamilier på Furuset mulighet til å bli boende i området. Utleieboligene er finansiert med grunnlån i Husbanken og Oslo kommune har rett til å tilvise beboere i inntil 40 prosent av boligene.
Publisert:

Prosjektet heter God morgen Alna. I det opprinnelige hovedhuset, hvor Metodistkirkene i mange år drev barnehjem og barnehage, er det nå åtte totalrenoverte leiligheter. I første etasje er det fellesareal og kjøkken og kontorer. Det er også oppført to rekkehuslignede nybygg med til sammen 27 leiligheter i tre forskjellige størrelser – noen av de over to etasjer i massivtre. Husleiene ligger fra 9 500 til 14 500 kroner i måneden for de største leilighetene på 3 rom. I tillegg betaler beboerne ca 300-400 kroner for fyring og varmt vann.

Hovedhuset og rekkehusene er gruppert rundt et stort felles hageanlegg som åpner seg mot friområdene på sørsiden. Beboerne har en egen sykkelpaviljong med verksted og sykkelpool ved hovedinngangen.

Prosjektet har fått økonomisk støtte fra Innovasjon Norge, Sykkelprosjektet i Oslo kommune og fra Enova til eksisterende bygg. Ulsholtveien 31 har også fått støtte av Oslo kommune ved Klima og energiprogrammet til nesten halvparten av kostnadene av solcelleanlegget i prosjektet. Husbanken har gitt grunnlån til boligene.

På åpningen hvor også Leieboerforeningen var tilstede var det flere politikere, representanter fra bydelen, utbyggere, arkitekter, byggherre og Husbanken tilstede. Det nye anlegget fikk stor oppmerksomhet og er ifølge Aftenposten allerede nominert til 
Arkitekturprisen 2017.

  • Arkitekt: Haugen / Zohar Arkitekter
  • Landsskapsarkitekt: Dronninga landskap AS

Mer informasjon om Ulsholtveien 31 finner du på www.futurebuilt.no