Ill. Salvor, Wikimedia CC-SA 3.0

Leiekjeltringer på tiltalebenken

Publisert:

To menn i midten av 20-årene satt nylig på tiltalebenken i Moss tingrett, tiltalt for omfattende svindel, spesielt via Finn.no. Begge erkjente straffskyld for 60 forhold til sammen, skriver Moss Avis.

Mot slutten av oktober begynte de å «leie ut» leiligheter de ikke hadde, og godtroende boligsøkende personer satte inn store summer på svindlernes kontoer. Svindlerduoen gikk så langt at de selv leide seg en leilighet i Oslo som de brukte som visningsleilighet – slik at mennesker på jakt etter bolig fikk muligheten til rent fysisk å se leiligheten før de eventuelt bestemte seg for å leie av de to mennene i 20-årene.

Det var den eldste av de to mennene som sto for annonser og kommunikasjon med ofrene, den yngste hadde stort sett ansvar for kontoene som ble benyttet.Underveis måtte de flere ganger opprette nye kontoer fordi de eksisterende ble sperret etter hvert som svindelen ble oppdaget.

For å gjennomføre svindelen oppga de som selgere fiktive navn hele veien, mens de opprettet konti i egne navn.Fra vitneboksen sa den ene tiltalte at de underveis gikk på en liten blemme da de lagde fiktive navn som faktisk var virkelige.

Totalt svindlet de til sammen til seg litt over 260.000 kroner. Hovedvekten av dette var en rekke depositum for utleie av leiligheter på tre-fire forskjellige adresser i Oslo. Den eldste av mennene som opptrådte på egenhånd i september 2012 fikk lurt godtroende kvinner og menn til å overføre ytterligere drøye 30.000 kroner.

Les hele saken her