Arne Hvidsten herjet Oslos boligmarked på 90-tallet. Nå satser han på musikken!

Hva skjedde med Arne Hvidsten?

Publisert:

Arne Hvidsten startet opp i utleiebransjen tidlig på 1990-tallet og opparbeidet seg raskt en stor portefølje av misfornøyde leieboere. Han rømte etterhvert over i eier-boligbransjen og slo seg opp som en mellomstor eiendomsutvikler i Oslo. Han tjente utvilsomt svært gode penger på å bygge om bygårder og næringsbygg til leilighetskomplekser, ofte med knøttsmå leiligheter med skyhøy fellesgjeld. Han var den trolig den første boligutvikleren som i boligannonsene benyttet "porno" som salgsfremmende begrep, arrangerte visninger fredag kveld kl ti og serverte alkohol i glass med høy stett. 

Etter mye negativ omtale tilknyttet "fellesgjeld-bombene", rømte Arne Hvidsten til Thailand, hvor han skulle bygge luksusleiligheter for nordiske kjøpere.Innimellom boligprosjektene jobber Arne Hvidsten som kulturarbeider med både film og musikkprosjekter. Råskap, sex og gangstere går igjen 

The Beach
I følge NA24 kunne Arne Hvidsten i 2008 se "millionene tikke inn etter byggetriumf i Thailand". Det var hans prosjekt The Beach, som hadde fått godkjennelse fra thailandske myndigheter. The Beach skulle bestå av to tårn, det høyeste på 60 etasjer, 232 meter høyt, og skulle innheholde leiligheter, et femstjerners hotell, shoppingsenter med mere. Ifølge Hvidsten selv hadde han på dette tidspunktet inngått kontrakter med over 200 nordmenn, til en verdi av like mange millioner. 

VG kunne imidlertid i 2010 melde at høyhusene The Beach som skulle stå ferdig i 2011, fortsatt bare var en strand, og at både finansiering og byggetillatelse manglet. Flere hundre nordmenn følte seg lurt.

The Grand Oriental
Så ble prosjektet The Beach relansert som The Grand Oriental. I 2011 skrev Thailands Tidende at prosjektet fortsatt ikke var igangsatt, og at de 200 leilighetskjøperne i The Beach kunne velge mellom en tilsvarende leilighet i The Grand Oriental, eller å få tilbake under halvparten av det de hadde innbetalt. Eller de ville bli saksøkt at Hvidsten Group i thailandsk rett.

Sommeren 2012 var det heller ingen aktivitet på byggeplassen, og han ville heller ikke kommentere hvordan det gikk med prosjektet overfor den norske avisen i Thailand, Thailands Tidende.

Hvordan går det egentlig med eiendomsbaronen, og prosjektet i Pattaya? I følge Nordic i Thailand, et skandinavisk tidsskrift, er i hvertfall visningssenteret snart ferdigstilt. Det spørs om de 200 nordmennene som har kjøpt seg inn i prosjektet har lyst til å komme på visning der nå…

Kultur-Arne
Hvidsten trives godt i rampelyset. I 2010 var han skuespiller og produsent i filmen Sebastians Verden som ikke fikk den aller beste mottakelsen. VG kaller filmen "Kåt kalkun" og gir filmen terningkast 1.

I 2011 debuterte Arne Hvidsten som musiker under navnet Whitestone, med singelen Whitestones, som toppet som nr 7 på VG-Lista samme år (se video nedenfor). Filmen har trolig kostet skjorta i honorarer til kjente og mindre kjente kjendiser som dukker opp. I tillegg er de skummende kåte bilvaskedamene med. 

Med andre ord: Arne Hvidsten er ikke som andre boligspekulanter.

Kilde: Boligmani

Arne Hvidsten and the Whitestone