Trygdekontoret i Levanger
Kanskje noe tvilsomt om disse gutta tilbød live-chat i 1986, men EDB hadde de på trygdekontoret i Levanger! (Foto: Aasenhistorie.no CC BY 2.0 )

Live-chat for medlemmer

Publisert:

Leieboerforeningen har som en forsøksordning åpnet for enkel rådgivning via live-chat. Du chatter med våre juridiske saksbehandlere - ikke med en robot.

Publiseringsdato: 01.03.21
Oppdatert: 16.06.21

Gjennom den nye chat-tjenesten åpner vi enda en ny kanal for å kommunisere med våre medlemmer. Mange er vant til å chatte både privat og med ulike kundeserviser - og nå sitter også våre rådgivere klare til å betjene medlemmer som lurer på rettigheter og plikter.

Det er først og fremst enkle spørsmål som du kan få svar på gjennom chatten. Mer kompliserte og alvorlige saker må sendes inn til juridisk kontor som før. Dette vil også våre rådgivere fortelle deg. Fordelen for medlemmene er at de kan nå også utenom åpningstiden - chatten er åpen fra kl 17 - 20 på tirsdag og torsdag. Fordelen er også at du slipper å vente - du får svar med en gang.

Vi har definert en prøveperiode på to til tre måneder før vi konkluderer med om dette er noe vi og medlemmene våre er tjent med. Det koster ressurser å ha ansatte på jobb på kvelden, og det må gi oss fordeler om vi skal holde en slik tjeneste åpen.

Chatten er bare åpen for medlemmer i Leieboerforeningen - og du finner den på Min side som et ikon (se under) som du klikker på.

Åpningstider chat: tirsdag og torsdag kl 14 - 17. 

Under ferieavviklingen 21. juni til 9. august er chatten stengt. Som følge av redusert bemanning vil sentralbordets holde åpent kl 10 - 12 i samme periode.