Oslo er fremdeles dyrest i landet

Oslo er fremdeles dyrest i landet SSBs leiemarkedsundersøkelse (LMU) har i dag publisert leieprisstatistikken for 2015. Den viser at Oslo fremdeles har de dyreste utleieboligene. De rimeligste leilighetene her ligger på samme prisnivå som sentrumsleiligheter i Bergen og Trondheim. Leieprisene i landet varierer forøvrig stort - fra 6000 kr til 17000 kr for en toromsleilighet.

Les mer


Byrådet innstiller til salg av Hauskvartalet

Byrådet innstiller til salg av Hauskvartalet Under årets valkamp fekk bebuarar og brukarar av Hauskvartalet støtte frå opposisjonspartia i kampen for å stanse salget som det sitjande byrådet hadd...

Les mer


Selvaag med 52 nye utleieboliger på Økern

Selvaag med 52 nye utleieboliger på ØkernSelvaag Utleieboliger har snart klare 52 splitter nye utleieboliger klare på Økern i Oslo. Utleie skal etter planen begynne rundt påsken 2016.

Les mer


Leieboerforeningen bidrar til bosetting av flyktninger

Leieboerforeningen bidrar til bosetting av flyktningerAnslag viser at mer enn 40.000 flyktninger kan komme til Norge de neste to årene, i tillegg til 30.000 i 2015. Bosetting av flyktningene vil skape utfordringer for kommunene, som vil måtte legge til rette for at en majoritet av flyktningene skal bosettes i det private markedet. Dette vil innebære mange utfordringer for kommunene, som vil måtte samarbeide både med profesjonelle og mindre profesjonelle utleieaktører.

Les mer


Følg oss på Facebook

  • lørdag 05 desember, 2015 - 13:09
  • Facebook

Følg oss på FacebookLeieboerforeningen har valgt å satse mer på Facebook. Vi legger nå ut daglige nyheter, oppdateringer og kommentarer om smått og stort på vår facebook-profil. Dette er en effektiv, rimelig og enkel måte for oss å nå ut med vårt budskap til mange flere enn de som besøker oss på nettsidene.

Les mer


Nye regler for utleieboliger

Nye regler for utleieboligerNå blir det enklere å bygge utleieboliger. Leieboerforeningen frykter dårligere standard når kravene til minimum takhøyde, utsikt fra vinduet og krav til tilgjengelighet reduseres.

Les mer


Gi et medlemskap i julepresang

Gi et medlemskap i julepresangHar du en sønn eller en datter som studerer og leier i bofellesskap? Et tantebarn som bor på hybel under jobbpraksis langt hjemmefra? En fetter som la...

Les mer


LbF vil ha Husleietvistutvalget i hele landet

LbF vil ha Husleietvistutvalget i hele landetTidligere i år sendte Kommunal- og moderniseringsdepartementet på høring revisjon av forskrift om Husleietvistutvalget (HTU). Bakgrunnen er et nytt EU-direktiv som pålegger Norge å ha et nasjonalt klageorgan for forbrukere i hele landet og kravet omfatter også leie av bolig. Men istedet for å utvide dagens HTU til å gjelde hele landet, foreslår departementet en kronglete tosporsløsning og som vil få liten eller ingen betydning.

Les mer


Flyktninger og bolig

Flyktninger og boligLeieboerforeningen var invitert til møte med kommunalminister Jan Tore Sanner 9. november om hvordan løse boligsituasjonen for de mange tusen flyktnin...

Les mer


Gode grunner for å leie bolig

  • mandag 02 november, 2015 - 14:25

Gode grunner for å leie boligNår de økonomiske pilene for Norge peker nedover er det straks flere gode grunner til å velge leie framfor eie. Her er et knippe argumenter som det er verdt å ta i betrakning.

Les mer


Nye takter i Bodø

Nye takter i BodøI Bodø har Arbeiderpartiet og Raudt fått fleirtal i det nye bystyret. Leieboerforeningen har tatt ein prat med varaordførar Synne Bjørbæk frå Raudt, s...

Les mer


Viktig å melde fra til Husbanken om inntektsendring

Viktig å melde fra til Husbanken om inntektsendringHusbanken har avdekket at 6600 bostøttemottakere fikk utbetalt til sammen 146 millioner kroner mer enn de hadde krav på, fordi de unnlot å melde fra om at de hadde fått økt inntekt. Nå må pengene betales tilbake, melder NTB i en nyhetssak.

Les mer


Ønsker slutt på utbytte fra kommunale boliger

Ønsker slutt på utbytte fra kommunale boligerLeieboerforeningen ber bystyret allerede i neste års budsjett å vedta reduksjon i utbytte fra det boligkommunale selskapet Boligbygg KF med 10%. Pengene skal benyttes til økt vedlikehold.

Les mer


Hva betyr det nye byrådssamarbeidet for bolig-oslo

Hva betyr det nye byrådssamarbeidet for bolig-osloDet nye byrådet i Oslo bestående av Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet de grønne har lagt frem plattformen som de skal styre etter de neste fire årene. Vi har sett litt nærmere på hva som skjuler seg under område boligpolitikk.

Les mer


Styrk bostøtten

Styrk bostøttenStyrk bostøtten, ikke endre rentebetingelsene på grunnlånet og styrk Husbankens kompetansetilskudd. Dette var Leieboerforeningens tre krav til stortingets kommunal- og forvaltningskomiteen under statsbudsjetthøringen 19. oktober 2015.

Les mer


LBF: Kritisk til forslaget om å endre normrenta

LBF: Kritisk til forslaget om å endre normrentaLeieboerforeningen er kritisk til regjeringens forslag til ny beregningsmåte for renta på Husbankens grunnlån. Dette kan i verste fall bety spikeren i kista for den nye satsing på å få frem en mer seriøs og profesjonell utleiesektor.

Les mer


Presset øker i leiemarkedet igjen

  • fredag 16 oktober, 2015 - 13:57

Presset øker i leiemarkedet igjenSeptember-oversikten fra Utleiemegleren forteller at antallet ledige utleieboliger i Oslo stuper.

Les mer


Fem grunner til at du bør leie bolig

Fem grunner til at du bør leie boligDu risikerer å gå i minus hvis du eier for kort.

Les mer


Grønlandsleiret 28: Kommunalt hus står tomt på 7. året

Grønlandsleiret 28: Kommunalt hus står tomt på 7. åretDet gamle trehuset i Grønlandsleiret 28 har tidligere vært i bruk både som ungdomshus og som treffsted for innvandrerorganisasjoner. Nå har det stått ...

Les mer


Utleier skal melde fra om leieboers flytting

  • torsdag 15 oktober, 2015 - 13:00

Utleier skal melde fra om leieboers flyttingIfølge folkeregisterloven har utleier plikt til å melde fra når leier finner nytt sted å bo - med mindre leier selv kan viset til at han eller hun har papirene i orden.

Les mer


Side8 av 24Først   Forrige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Neste   Sist