Ikke alle utleiere tar markedspris

Ikke alle utleiere tar markedsprisNorge har et av verdens minst regulerte leiemarkeder. Til og med kommunale boliger for vanskeligstilte styres av markedspris. Nå snakkes det igjen om ikke-kommersielle utleieboliger i hovedstaden. Vi har besøkt et av de få ikke-kommersielle boligprosjektene som eksisterer i dag.

Les mer


Veggedyr på frammarsj i Norge

  • tirsdag 04 april, 2017 - 10:20

Veggedyr på frammarsj i NorgeDe vemmelige veggedyrene er på sterk fremmarsj. De kommer inn i boligen godt skjult i møbler og innbo, reisebagasje og klær. Blodsugende veggedyr er i økende grad resistente mot insektmidler og sprer seg raskt. Problemet er økende over hele verden.

Les mer


Storbyenes skyggesider

  • tirsdag 14 mars, 2017 - 14:49

Storbyenes skyggesider Denne kronikken om boligtilbudet for vanskeligstilte i storbyene, stod på trykk i Aftenposten 13.mars. Kronikken er skrevet av forsker og styremedlem i Leieboerforeningen, Ingar Brattbakk, i fellesskap med Bengt Andersen og Ole Henning Nyhus

Les mer


Reduserte krav til boligstandard gir utbyggerne større fortjeneste!

  • mandag 20 februar, 2017 - 12:49

Reduserte krav til boligstandard gir utbyggerne større fortjeneste!Ivar Tollefsen, eier av Fredensborg Eiendom og den største private utleieren i Norden, mener myndighetene gjør en stor feil hvis de reduserer kravene til bokvalitet for å få billigere boliger. – Hvis vi får lov til å bygge billigere, så vil vi bare tjene mer penger, sa Tollefsen på en konferanse nylig.

Les mer


Vil beholde forkjøpsretten for leieboere

  • onsdag 15 februar, 2017 - 13:57

Vil beholde forkjøpsretten for leieboereTirsdag 14. februar 2017 ble det holdt åpen høring i Stortingets kommunal- og forvaltningkomité, i forbindelse med revideringen av Lov om eierseksjoner. Leieboerforeningens advokater Ragnhild Løseth og Tove Berggaard var kritiske til at leieboerne mistet viktige rettigheter.

Les mer


Digital verktøykasse om bolig for vanskeligstilte

  • torsdag 02 februar, 2017 - 13:35

Digital verktøykasse om bolig for vanskeligstilteNorske kommuner har fått et digitalt verktøy som skal gjøre det enklere å gi innbyggerne de boligsosiale tjenester de har krav på. Veiviseren.no er åpen for alle – og dermed kan også brukerorganisasjoner og brukere av boligsosiale tjenester finne mye nyttig informasjon på denne omfattende nettsiden.

Les mer


Paris tredobler skatt på sekundærboliger

Paris tredobler skatt på sekundærboligerI slutten av januar ble det innført tredobbel skatt på sekundærboliger i byen. Skatten går opp fra tjue til seksti prosent, og tiltaket er ventet å skulle hindre boligspekulasjon og frigjøre flere boliger til fastboende.

Les mer


Vanskelig leiemarked for lavlønte

Vanskelig leiemarked for lavlønteHistorisk mange utleieboliger står tomme. Til tross for at boligprisene stiger, er 9000 utleieboliger i Norge annonsert på finn.no.
Men det betyr ikke at det er like lett for alle å finne en passende utleiebolig, skriver ABC Nyheter.

Les mer


Beboerne viser vei på Stovner

Beboerne viser vei på StovnerGjennom hele 2016 har Leieboerforeningen samarbeidet med beboere og ansatte i bydel Stovner om beboermedvirkning i kommulane bomiljø. Vi skulle lære beboerne om gårdsorganisering, men endte opp med å lære mest selv.

Les mer


Boforhold påvirker Oslo-ungdom

Boforhold påvirker Oslo-ungdom Boforholdene kan forsterke, opprettholde eller i beste fall redusere ulikheter som har med unges livssjanser og livskvalitet å gjøre, skriver NOVA i sin siste rapport, som er en del av forskingsprosjektet Ung i Oslo. Ungdommer som lever trangbodd, i leide boliger eller som flytter ofte, scorer lavere på indikatorer som psykisk og fysisk helse, framtidsutsikter og muligheter for å utvikle nære vennskap.

Les mer


Nyttig å vite om radon i leiebolig

Nyttig å vite om radon i leieboligStrålevernforskriften stiller krav til radonnivået i utleieboliger. Bare en radonmåling kan avsløre om en utleiebolig har et radonproblem.

Les mer


Søkerlista adm. direktør. i Husbanken

  • fredag 16 desember, 2016 - 10:10

Søkerlista adm. direktør. i HusbankenOppdatert 16.12.2016:
Ifølge kilder Leieboerforeningen har vært i kontakt, med vil stillingen som administrerende direktør i Husbanken bli lyst ut på ny.

Les mer


Solsikkebarna på Tøyen

Solsikkebarna på TøyenLeieboerforeningen har det siste året vært engasjert av bydel Gamle Oslo for å bidra til at det blir opprettet gårdsstyrer i to kommunale eiendommer på Tøyen. I de to gårdene ble det inngått et samarbeid med Nabolagshager om et dyrkingsprosjekt som har vært en stor suksess. Vår prosjektleder Anne Rita Andal har fulgt arbeidet tett og skrevet en artikkel til beboerbladet BoBra om hvordan grønnsakshager kan gi nytt liv til bygårder.

Les mer


Oslo har de høyeste leieprisene

Oslo har de høyeste leiepriseneLeiemarkedsundersøkelsen (LMU) per 4. kvartal 2016 viser at Oslo fortsetter å ha det høyeste leienivået i Norge. Stavanger har derimot falt og ligger under sentrale områder i Bergen og Trondheim.

Les mer


Kommunale bomiljø får høyere prioritet i Oslo

Kommunale bomiljø får høyere prioritet i OsloI hovedstaden har byrådet og støttepartiet Rødt nå inngått budsjettavtale for 2017. Avtalen innebærer et betydelig løft for de kommunale gårdene, og Leieboerforeningen er svært glade for det som nå kan være en snuoperasjon på et velferdsområde som i mange år har vært nedprioritert.

Les mer


Slike leieboliger vil vi også ha!

  • fredag 18 november, 2016 - 13:09

Slike leieboliger vil vi også ha!Ett år etter at de rød-grønne i hovedstaden programfestet at det skulle utredes en modell for ikke-kommersielle utleieboliger, tyder mye på at man er kommet noen skritt videre. Modellen byrådet snuser på, er såkalte AlmenBolig+, som har hatt stor suksess i Danmark de siste årene. Vi har sett litt nærmere på hva dette er – og innrømmer gjerne at vi er imponert.

Les mer


Nedslitt kommunal leiebolig ble moderne passivhus

  • fredag 18 november, 2016 - 11:20

Nedslitt kommunal leiebolig ble moderne passivhusEn sliten, kommunal bolig i Overhalla har fått nytt liv som passivhus, takket være et samarbeidsprosjekt hvor elever i videregående skole stod for oppføringen.

Les mer


Huseierne og Leieboerforeningen enige om å begrense AirBnB

Huseierne og Leieboerforeningen enige om å begrense AirBnBHuseiernes Landsforbund og Leieboerforeningen er enige om at det er behov for å begrense AirBnB og tilsvarende døgnovernattingstjenester. I et felles brev til Kommunal- og moderniseringsdepartementet foreslås det at det settes en maksgrense på 90 dager per år.

Les mer


Beboere i bokollektiv kan søke bostøtte fra 1. november

Beboere i bokollektiv kan søke bostøtte fra 1. novemberStortinget har fulgt opp regjeringens forslag om å endre bostøtteloven. Endringen gjør det mulig for vanskeligstilte beboere i bokollektiv å motta bostøtte. Endringen trer i kraft fra 1. november 2016.

Les mer


Ikke-kommersielle utleieboliger i Oslo?

Ikke-kommersielle utleieboliger i Oslo? Arkitektnytt skriver i dag at byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG), jobber med en pilot for bygging av ikke-kommersielle utleieboliger. Tanken bak dette prosjektet er at vi ønsker å beholde et mangfold i byen. Da trenger vi en tredje sektor, mellom sosial boligbygging og markedet, sier byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen til Arkitektnytt.

Les mer


Side4 av 24Først   Forrige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist