KrF forhindret viktige endringer i ny eierseksjonslov

KrF forhindret viktige endringer i ny eierseksjonslov Oppdatert 31.05.17: Flertallet i Kommunalkomiteen på Stortinget hadde lagt opp til noen viktige endringer i regjeringens forslag til ny eierseksjonslov. Da lovforslaget kom til votering for et samlet Storting 29. mai fikk regjeringspartiene sammen KrF flertall for å skrote de endringene komiteen ønsket og regjeringen fikk fullt ut gjennom sitt forslag til ny lov. Et lite plaster på såret er det at Stortinget ber regjeringen utrede nærmere lovgivning som hindrer hyblifisering, korttidsutleie og begrensninger på erverv av seksjoner.

Les mer


Politikerpreik volum 1: Miljøpartiet

Politikerpreik volum 1: MiljøpartietValkampen er så smått i gang, og også denne gongen er bustadpolitikk eit heitt tema. Alle parti med respekt for seg sjølv seier "noko" om at leigebuarane må kunne bu trygt og godt, men gjenspeglast det i partiprogramma?
Fyrst ute er Miljøpartiet de Grønne.

Les mer


Boligforhold for innvandrere

 • fredag 26 mai, 2017 - 08:32

Boligforhold for innvandrereInnvandrere eier sjeldnere boligen de bor i enn det befolkningen for øvrig gjør. Sjeldnest eier innvandrere fra Somalia, Eritrea, Polen, Irak og Afghanistan boligen. Imidlertid øker andelen som eier egen bolig med botid i Norge, og overgår av og til andelen eiere i befolkningen. For innvandrere fra Somalia og Irak har imidlertid botid mindre å si for hvorvidt man eier. I tillegg er innvandrere fra Somalia og Eritrea oftere unge aleneboende eller enslige forsørgere. Siden dette er husholdningstyper som sjeldnere eier enn par-husholdninger og eldre aleneboende, kan dette tenkes å ha betydning for eierandelen.

Les mer


Drammen kommune lytter til beboerne

Drammen kommune lytter til beboerneI regjeringens boligsosiale handlingsplan, Bolig for velferd, heter det at medvirkning fra beboerne er et suksesskriterie i det boligsosiale arbeidet. I 2017 skal det utvikles en plan for medvirkning som en del av den boligsosiale handlingsplanen. På kommunenivå satses det også på medvirkningsarbeid. Drammen kommune har nå igangsatt et medvirkningsprosjekt, og Leieboerforeningen har fulgt oppstarten av prosjektet.

Les mer


Lær mer om forebygging og bekjempelse av uønskede husdyr

 • søndag 07 mai, 2017 - 17:23
 • Video

Lær mer om forebygging og bekjempelse av uønskede husdyrKakerlakker, veggdyr, skjeggkre, brunbille, møll, sølvkre. Småkrypene er på ingen måte borte. De er her - overalt - og de er sterkere og mer motstandsdyktige enn noen gang. - Vi er nødt til å lære å leve med de, sier Johan Mattson i Mycoteam, som kommer på medlemsmøte i Leieboerforeningen tirsdag 30 mai.

Les mer


For deg som vil vite mer om internasjonal leiepolitikk

 • fredag 05 mai, 2017 - 12:22

For deg som vil vite mer om internasjonal leiepolitikkGlobal Tenant er den internasjonale leieboerbevegelsen sitt boligmagasin. Global Tenant kommer tre-fire ganger i året og har interessante og nyttige artikler om bolig- og leiepolitikk fra hele verden. Magasinet utkommer på engelsk, fransk og russisk.

Les mer


Mange unge prioriterer ikke innboforsikring

 • lørdag 22 april, 2017 - 10:56

Mange unge prioriterer ikke innboforsikringIngen av beboerne som mistet alt de eide i brannen i Kristiansand sentrum hadde innboforsikring. Leieboerforeningen etterlyser nå et større fokus på forsikring blant unge leietakere.

Les mer


Johanna må flytte ut etter 23 år i kommunal leilighet

Johanna må flytte ut etter 23 år i kommunal leilighetKlagenemnda har gitt Boligenheten i Oslo kommune medhold i å kaste meg ut fra hjemmet mitt. Jeg har bodd her i Brinken i nesten 25 år. De siste årene i en leilighet på 46 kvadrat som er å regne som en familieleilighet. Jeg bor alene og har ikke krav på en sånn «stor» leilighet. Jeg vil bli tilkjent en annen leilighet, sier Johanna Engen til Dagsavisen

Les mer


Årsmøte i Leieboerforeningen

 • torsdag 20 april, 2017 - 08:50

Årsmøte i LeieboerforeningenTirsdag 30. mai er det årsmøte i Leieboerforeningen. Alle aktive/betalende medlemmer kan delta og få mer innsikt i hvordan foreningen jobber og styres. Årsmøtet er foreningens høyeste organ og er med på å ta viktige veivalg for foreningen.

Les mer


Ikke alle utleiere tar markedspris

Ikke alle utleiere tar markedsprisNorge har et av verdens minst regulerte leiemarkeder. Til og med kommunale boliger for vanskeligstilte styres av markedspris. Nå snakkes det igjen om ikke-kommersielle utleieboliger i hovedstaden. Vi har besøkt et av de få ikke-kommersielle boligprosjektene som eksisterer i dag.

Les mer


Veggedyr på frammarsj i Norge

 • tirsdag 04 april, 2017 - 10:20

Veggedyr på frammarsj i NorgeDe vemmelige veggedyrene er på sterk fremmarsj. De kommer inn i boligen godt skjult i møbler og innbo, reisebagasje og klær. Blodsugende veggedyr er i økende grad resistente mot insektmidler og sprer seg raskt. Problemet er økende over hele verden.

Les mer


Storbyenes skyggesider

 • tirsdag 14 mars, 2017 - 14:49

Storbyenes skyggesider Denne kronikken om boligtilbudet for vanskeligstilte i storbyene, stod på trykk i Aftenposten 13.mars. Kronikken er skrevet av forsker og styremedlem i Leieboerforeningen, Ingar Brattbakk, i fellesskap med Bengt Andersen og Ole Henning Nyhus

Les mer


Reduserte krav til boligstandard gir utbyggerne større fortjeneste!

 • mandag 20 februar, 2017 - 12:49

Reduserte krav til boligstandard gir utbyggerne større fortjeneste!Ivar Tollefsen, eier av Fredensborg Eiendom og den største private utleieren i Norden, mener myndighetene gjør en stor feil hvis de reduserer kravene til bokvalitet for å få billigere boliger. – Hvis vi får lov til å bygge billigere, så vil vi bare tjene mer penger, sa Tollefsen på en konferanse nylig.

Les mer


Vil beholde forkjøpsretten for leieboere

 • onsdag 15 februar, 2017 - 13:57

Vil beholde forkjøpsretten for leieboereTirsdag 14. februar 2017 ble det holdt åpen høring i Stortingets kommunal- og forvaltningkomité, i forbindelse med revideringen av Lov om eierseksjoner. Leieboerforeningens advokater Ragnhild Løseth og Tove Berggaard var kritiske til at leieboerne mistet viktige rettigheter.

Les mer


Digital verktøykasse om bolig for vanskeligstilte

 • torsdag 02 februar, 2017 - 13:35

Digital verktøykasse om bolig for vanskeligstilteNorske kommuner har fått et digitalt verktøy som skal gjøre det enklere å gi innbyggerne de boligsosiale tjenester de har krav på. Veiviseren.no er åpen for alle – og dermed kan også brukerorganisasjoner og brukere av boligsosiale tjenester finne mye nyttig informasjon på denne omfattende nettsiden.

Les mer


Paris tredobler skatt på sekundærboliger

Paris tredobler skatt på sekundærboligerI slutten av januar ble det innført tredobbel skatt på sekundærboliger i byen. Skatten går opp fra tjue til seksti prosent, og tiltaket er ventet å skulle hindre boligspekulasjon og frigjøre flere boliger til fastboende.

Les mer


Vanskelig leiemarked for lavlønte

Vanskelig leiemarked for lavlønteHistorisk mange utleieboliger står tomme. Til tross for at boligprisene stiger, er 9000 utleieboliger i Norge annonsert på finn.no.
Men det betyr ikke at det er like lett for alle å finne en passende utleiebolig, skriver ABC Nyheter.

Les mer


Beboerne viser vei på Stovner

Beboerne viser vei på StovnerGjennom hele 2016 har Leieboerforeningen samarbeidet med beboere og ansatte i bydel Stovner om beboermedvirkning i kommulane bomiljø. Vi skulle lære beboerne om gårdsorganisering, men endte opp med å lære mest selv.

Les mer


Boforhold påvirker Oslo-ungdom

Boforhold påvirker Oslo-ungdom Boforholdene kan forsterke, opprettholde eller i beste fall redusere ulikheter som har med unges livssjanser og livskvalitet å gjøre, skriver NOVA i sin siste rapport, som er en del av forskingsprosjektet Ung i Oslo. Ungdommer som lever trangbodd, i leide boliger eller som flytter ofte, scorer lavere på indikatorer som psykisk og fysisk helse, framtidsutsikter og muligheter for å utvikle nære vennskap.

Les mer


Nyttig å vite om radon i leiebolig

Nyttig å vite om radon i leieboligStrålevernforskriften stiller krav til radonnivået i utleieboliger. Bare en radonmåling kan avsløre om en utleiebolig har et radonproblem.

Les mer


Side4 av 24Først   Forrige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist