Sosialfaglig bistand til leieboere

Sosialfaglig bistand til leieboereI år har Leieboerforeningen ansatt en sosionom i full stilling. Dette skal bidra til at våre medlemmer får et enda bedre tilbud, og gjennom den nyopprettede stillingen skal foreningen ha et spesielt fokus på vanskeligstilte på boligmarkedet i Oslo.

Les mer


Økonomisk kompensasjon ved strømbrudd

 • onsdag 17 januar, 2018 - 15:03

Økonomisk kompensasjon ved strømbruddMange er ikke klar over at de kan kreve penger tilbake fra strømselskapet når strømmen blir borte lenge. Her får du en enkel oversikt over hva du har krav på, ifølge Huseiernes Landsforbund.

Les mer


Ansvar for snørydding og strøing på vinteren

 • onsdag 17 januar, 2018 - 11:02

Ansvar for snørydding og strøing på vinteren Leieboerforeningen har fått en rekke henvendelser med spørsmål om hvem som er ansvarlig for å strø fortauet og indre gårdsrom, og fra folk som ikke kommer seg ut av sin egen bolig fordi det ikke er strødd eller ryddet snø. Vi har sett nærmere på bestemmelsene om dette.

Les mer


Ba Stortinget hindre kutt i tilskudd til heis

 • onsdag 01 november, 2017 - 20:45

Ba Stortinget hindre kutt i tilskudd til heisNBBL, Leieboerforeningen og fem andre andre organisasjoner har overlevert en fellesuttalelse mot kutt i heistilskuddet til Karin Andersen (SV), leder av kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget og Ola Elvestuen, nestleder i Venstre.

Les mer


Leieboerforeningen ber Stortinget styrke bostøtten

 • fredag 27 oktober, 2017 - 15:15

Leieboerforeningen ber Stortinget styrke bostøttenI høring om statsbudsjettet for 2018 ba Leieboerforeningen Stortingets kommunalkomite ta initiativ til å bedre bostøtten. Mange år med manglende indeksjusteringer har ført til at flere tusen økonomisk svakstilte husholdninger har falt ut av ordningen. - Disse gruppene må løftes inn i bostøtten igjen, sa daglig leder Lars Aasen.
.

Les mer


Statsbudsjettet og Husbanken

 • fredag 20 oktober, 2017 - 11:29

Statsbudsjettet og HusbankenRegjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett 12. oktober. Her er en oversikt over hva budsjettforslaget betyr for Husbankens ansvarsområder i 2018.

Les mer


Medlemsundersøkelse 2017

 • tirsdag 17 oktober, 2017 - 15:48

Medlemsundersøkelse 2017Leieboerforeningen har i dag sendt ut en medlemsundersøkelse til de mer enn 3500 medlemmene som er er registret med en epostadresse. Tre av deltakerne som svarer på undersøkelsen kan vinne et gavekort på kr 1000,-.

Les mer


Leieboere kjemper mot eiendomsgigant

 • tirsdag 17 oktober, 2017 - 10:32

Leieboere kjemper mot eiendomsgigantLeieboere i en bygård i Oslo har gått til kamp mot eiendomsgiganten Fredensborg. Med loven i hånd kjemper de for å bli eiere av leilighetene de bor i. – Det er på tide at loven kommer til anvendelse igjen. I dag støvsuger store aktører som Fredensborg Oslo for bygårder, sier Trine-Lise Gjesdal.

Les mer


Har vi behov for en smartere boligpolitikk?

 • søndag 01 oktober, 2017 - 13:02

Har vi behov for en smartere boligpolitikk?Målsettingen i norsk boligpolitikk er at alle skal bo godt og trygt. Samtidig har vi overlatt boligsforsyningen til markedet som åpenbart ikke løser alle utfordringene. I en nylig utkommet bok på Universitetsforlaget drøfter forsker Kim Astrup om vi med en smartere styring av boligpolitikken kan legge til rette tilpasse de boligsosiale virkemidlene bedre. Her er noen utdrag fra boka.

Les mer


Hva vet vi om leiemarkedet i Norge?

 • torsdag 28 september, 2017 - 09:00

Hva vet vi om leiemarkedet i Norge?Hvor i Norge er det flest som leier? Hva koster det å leie bolig i Norge? Hvor er det dyrest å leie? SSB har samlet inn data om leiemarkedet siden 2006.

Les mer


Skuffende fra byrådet

Skuffende fra byrådetOslo kommune reduserer endelig på utbyttekravet fra det kommunale boligselskapet Boligbygg. Samtidig kutter byrådet i overføringen til Leieboerforeningen så det svir! Driftstilskuddet til foreningen reduseres dramatisk, og den storstilte satsing på boligsosialt arbeid blir ikke videreført av det rød-grønne byrådet.

Les mer


Nye utleieboliger for unge voksne på Furuset

 • tirsdag 12 september, 2017 - 15:13

Nye utleieboliger for unge voksne på FurusetI Ulsholtveien 31 på Furuset har stiftelsen Betanien bygget 35 klimanøytrale utleieboliger for å gi unge voksne og barnefamilier på Furuset mulighet til å bli boende i området. Utleieboligene er finansiert med grunnlån i Husbanken og Oslo kommune har rett til å tilvise beboere i inntil 40 prosent av boligene.

Les mer


Husbanken krever tilbake 186 millioner kroner i bostøtte

 • tirsdag 12 september, 2017 - 15:10

Husbanken krever tilbake 186 millioner kroner i bostøtte8 100 personer fikk utbetalt til sammen 186 millioner kroner mer i bostøtte enn de hadde krav på i 2016. Nå får de varsel fra Husbanken om at pengene kreves tilbake.

Les mer


Den beste leigebuarpolitikken - MDG er vinnaren

Den beste leigebuarpolitikken - MDG er vinnarenI sommar har vi i Leieboerforeningen snakka med alle partia som er aktuelle for dei fire neste åra på Løvebakken, og med ei knapp veke igjen til valget, gjenstår det berre å kaste terning på dei respektive partias bustadpolitikk. Best ut kjem Miljøpartiet De Grønne.

Les mer


Høstfest for beboerne i Åkebergveien 50

 • tirsdag 05 september, 2017 - 20:53

Høstfest for beboerne i Åkebergveien 50Fredag 1. september arrangerte gårdsstyret i Åkebergveien 50 høstfest for alle beboere. Denne festen falt i tid sammen med Id-al-Adha og ble for mange av beboerne også en markering av Hadj.

Les mer


Politikerpreik - samleside

Politikerpreik - samlesideGjennom sommeren har Leieboerforeningen under overskriften Politikerpreik snakket med alle partiene. Målet har vært å bli litt klokere på partienes boligpolitikk og leiesektoren spesielt. Her har vi samlet alle videoene. God fornøyelse.

Les mer


Tallene fra Tøyen

 • onsdag 30 august, 2017 - 15:56

Tallene fra TøyenFerske tall fra SSB viser at 64 prosent av barna på Nedre Tøyen lever i fattige familier. De er fanget i fattigdom, og ingen områdeløft kan hjelpe dem ut av det, hvis ikke kommunen også endrer sin boligpolitikk.

Les mer


Politikerpreik volum 9: Høgre

Politikerpreik volum 9: HøgreHøgre er regjeringspartiet med stor R. Med både statsministeren og bustadminister Sanner har Høgre stor innflytelse på bustadpolitikken vår. Høgre har også eit stort engasjement for bustadpolitikk, og eit gjennomarbeida program. Vi har møtt Mudassa Kapur frå Kommunalkomiteen for å snakke om eigarlinja, leigebuarar og den frie marknaden.

Les mer


Politikerpreik volum 8: Kristeleg Folkeparti

Politikerpreik volum 8: Kristeleg Folkeparti Kristeleg folkeparti er eit verdibasert parti med hjarte for samfunnets svake. Vi har møtt stortingsrepresentant Geir Toskedal for å snakke om den vanskelege bustadmarknaden, og vi møtte ein folkevalgt som var åpen for å sjå ting frå fleire vinklar.

Les mer


Politikerpreik volum 7: Raudt

Politikerpreik volum 7: RaudtRaudt er ein av årets store snakkisar i valgkampen. Partiet ligg an til å gjere sitt beste valg nokonsinne, og ein plass på Stortinget er innan rekkjevidde. Men vil partiet dra oss baklengs inn i framtida og reversere gjere oss alle til kommunale leigebuarar, eller? Vi har tatt ein prat med Bjørnar Moxnes, partileiar i Raudt.

Les mer


Side2 av 24Først   Forrige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist