Støtter regjerings forslag om å begrense korttidsutleie

 • mandag 09 juli, 2018 - 12:19

Støtter regjerings forslag om å begrense korttidsutleieLeieboerforeningen sendte 6. juli sitt høringsforslag til Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) om endringer i eierseksjonsloven. Blir endringene i loven vedtatt vil det innebære en innskjerping i ervervsbegrensning og en regulering av korttidsutleie ala Airbnb. Endringene er helt i tråd med hva Leieboerforeningen har foreslått tidligere.

Les mer


Parsellhagen på Haugenstua

 • fredag 29 juni, 2018 - 14:34

Parsellhagen på HaugenstuaLeieboerforeningen har besøkt en av Groruddalens største parsellhager, der 100 familier har opp til 70 kvadratmeter dyrkeplass hver. Parsellhagen oppsto i 2008 som et ledd i Groruddalssatsingen, og etter ønske fra beboere i området.

Les mer


Leieboerforeningen gjennomfører beboertilfredsundersøkelser

Leieboerforeningen gjennomfører beboertilfredsundersøkelserMed jevne mellomrom gjennomfører Leieboerforeningen medlemsundersøkelser og andre spørreundersøkelser blant leieboere. Nå har vi utvidet vårt tilbud, ...

Les mer


Blokka vår - Kommunale leieboere forteller

Blokka vår - Kommunale leieboere fortellerHvordan opplever kommunale beboere hverdagen? Spør du leieboerne, vil du raskt få historier om små og store utfordringer som bidrar til å forsterke enn ellers krevende hverdag. Vi har intervjuet noen kommunale beboere og latt forfatter Vigdis Hjorth dramatisere historiene ned til fem korte filmer.

Les mer


Interessert i boligstoff?

 • onsdag 23 mai, 2018 - 20:02

Interessert i boligstoff?Er du opptatt av bolig? Det er vi i Leieboerforeningen også. Omtrent daglig legger vi ut små og store saker på Facebook om hva som rører seg i bolig-Norge. Kanskje ikke så mye om boligprisene stiger eller synker - men om mennesker, bomiljøer, naboen med en kreativ ide, innovative løsninger, om folk som sliter og om de som faller utenfor. Vi er opptatt av forskning, rapporter, debatter, kommentarer og legger også ut egenproduserte saker. Og selvfølgelig boligpolitikk. Mer enn 1 700 personer følger oss. Vi får mange tilbakemeldinger fra folk som setter stor pris på våre varierte og jevnlige oppdateringer.

Les mer


Årsmøte og foredrag om muggproblemer

Årsmøte og foredrag om muggproblemerLeieboerforeningen holder årsmøte 15. mai. Etter årsmøte vil en av Norges fremste eksperter på mugg fortelle oss mer om hva som er farlig og ufarlig og hva du bør vite om mugg i boligen.

Les mer


Sosialfaglig bistand til leieboere

Sosialfaglig bistand til leieboereI år har Leieboerforeningen ansatt en sosionom i full stilling. Dette skal bidra til at våre medlemmer får et enda bedre tilbud, og gjennom den nyopprettede stillingen skal foreningen ha et spesielt fokus på vanskeligstilte på boligmarkedet i Oslo.

Les mer


Økonomisk kompensasjon ved strømbrudd

 • onsdag 17 januar, 2018 - 15:03

Økonomisk kompensasjon ved strømbruddMange er ikke klar over at de kan kreve penger tilbake fra strømselskapet når strømmen blir borte lenge. Her får du en enkel oversikt over hva du har krav på, ifølge Huseiernes Landsforbund.

Les mer


Ansvar for snørydding og strøing på vinteren

 • onsdag 17 januar, 2018 - 11:02

Ansvar for snørydding og strøing på vinteren Leieboerforeningen har fått en rekke henvendelser med spørsmål om hvem som er ansvarlig for å strø fortauet og indre gårdsrom, og fra folk som ikke kommer seg ut av sin egen bolig fordi det ikke er strødd eller ryddet snø. Vi har sett nærmere på bestemmelsene om dette.

Les mer


Ba Stortinget hindre kutt i tilskudd til heis

 • onsdag 01 november, 2017 - 20:45

Ba Stortinget hindre kutt i tilskudd til heisNBBL, Leieboerforeningen og fem andre andre organisasjoner har overlevert en fellesuttalelse mot kutt i heistilskuddet til Karin Andersen (SV), leder av kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget og Ola Elvestuen, nestleder i Venstre.

Les mer


Leieboerforeningen ber Stortinget styrke bostøtten

 • fredag 27 oktober, 2017 - 15:15

Leieboerforeningen ber Stortinget styrke bostøttenI høring om statsbudsjettet for 2018 ba Leieboerforeningen Stortingets kommunalkomite ta initiativ til å bedre bostøtten. Mange år med manglende indeksjusteringer har ført til at flere tusen økonomisk svakstilte husholdninger har falt ut av ordningen. - Disse gruppene må løftes inn i bostøtten igjen, sa daglig leder Lars Aasen.
.

Les mer


Statsbudsjettet og Husbanken

 • fredag 20 oktober, 2017 - 11:29

Statsbudsjettet og HusbankenRegjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett 12. oktober. Her er en oversikt over hva budsjettforslaget betyr for Husbankens ansvarsområder i 2018.

Les mer


Medlemsundersøkelse 2017

 • tirsdag 17 oktober, 2017 - 15:48

Medlemsundersøkelse 2017Leieboerforeningen har i dag sendt ut en medlemsundersøkelse til de mer enn 3500 medlemmene som er er registret med en epostadresse. Tre av deltakerne som svarer på undersøkelsen kan vinne et gavekort på kr 1000,-.

Les mer


Leieboere kjemper mot eiendomsgigant

 • tirsdag 17 oktober, 2017 - 10:32

Leieboere kjemper mot eiendomsgigantLeieboere i en bygård i Oslo har gått til kamp mot eiendomsgiganten Fredensborg. Med loven i hånd kjemper de for å bli eiere av leilighetene de bor i. – Det er på tide at loven kommer til anvendelse igjen. I dag støvsuger store aktører som Fredensborg Oslo for bygårder, sier Trine-Lise Gjesdal.

Les mer


Har vi behov for en smartere boligpolitikk?

 • søndag 01 oktober, 2017 - 13:02

Har vi behov for en smartere boligpolitikk?Målsettingen i norsk boligpolitikk er at alle skal bo godt og trygt. Samtidig har vi overlatt boligsforsyningen til markedet som åpenbart ikke løser alle utfordringene. I en nylig utkommet bok på Universitetsforlaget drøfter forsker Kim Astrup om vi med en smartere styring av boligpolitikken kan legge til rette tilpasse de boligsosiale virkemidlene bedre. Her er noen utdrag fra boka.

Les mer


Hva vet vi om leiemarkedet i Norge?

 • torsdag 28 september, 2017 - 09:00

Hva vet vi om leiemarkedet i Norge?Hvor i Norge er det flest som leier? Hva koster det å leie bolig i Norge? Hvor er det dyrest å leie? SSB har samlet inn data om leiemarkedet siden 2006.

Les mer


Skuffende fra byrådet

Skuffende fra byrådetOslo kommune reduserer endelig på utbyttekravet fra det kommunale boligselskapet Boligbygg. Samtidig kutter byrådet i overføringen til Leieboerforeningen så det svir! Driftstilskuddet til foreningen reduseres dramatisk, og den storstilte satsing på boligsosialt arbeid blir ikke videreført av det rød-grønne byrådet.

Les mer


Nye utleieboliger for unge voksne på Furuset

 • tirsdag 12 september, 2017 - 15:13

Nye utleieboliger for unge voksne på FurusetI Ulsholtveien 31 på Furuset har stiftelsen Betanien bygget 35 klimanøytrale utleieboliger for å gi unge voksne og barnefamilier på Furuset mulighet til å bli boende i området. Utleieboligene er finansiert med grunnlån i Husbanken og Oslo kommune har rett til å tilvise beboere i inntil 40 prosent av boligene.

Les mer


Husbanken krever tilbake 186 millioner kroner i bostøtte

 • tirsdag 12 september, 2017 - 15:10

Husbanken krever tilbake 186 millioner kroner i bostøtte8 100 personer fikk utbetalt til sammen 186 millioner kroner mer i bostøtte enn de hadde krav på i 2016. Nå får de varsel fra Husbanken om at pengene kreves tilbake.

Les mer


Den beste leigebuarpolitikken - MDG er vinnaren

Den beste leigebuarpolitikken - MDG er vinnarenI sommar har vi i Leieboerforeningen snakka med alle partia som er aktuelle for dei fire neste åra på Løvebakken, og med ei knapp veke igjen til valget, gjenstår det berre å kaste terning på dei respektive partias bustadpolitikk. Best ut kjem Miljøpartiet De Grønne.

Les mer


Side2 av 24Først   Forrige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist