Artikler fra: desember 2015

Stor forskjell på depositumskontoer

Det er ikke uvesentlig hvor utleieren din plasserer depositumspengene dine. Renta varierer mye fra bank til bank. Det samme gjør gebyret for depositumskontoen, men gebyret er det utleieren som skal betale.

Les mer


Greit å vite for leieboere - videoer

Leieboerforeningen har laget tre korte videoer hvor våre advokater kort belyser temaer som leieboere bør kjenne til. Flere videoer er underveis.

Les mer


Oslo er fremdeles dyrest i landet

Oslo er fremdeles dyrest i landet SSBs leiemarkedsundersøkelse (LMU) har i dag publisert leieprisstatistikken for 2015. Den viser at Oslo fremdeles har de dyreste utleieboligene. De rimeligste leilighetene her ligger på samme prisnivå som sentrumsleiligheter i Bergen og Trondheim. Leieprisene i landet varierer forøvrig stort - fra 6000 kr til 17000 kr for en toromsleilighet.

Les mer


Byrådet innstiller til salg av Hauskvartalet

Byrådet innstiller til salg av Hauskvartalet Under årets valkamp fekk bebuarar og brukarar av Hauskvartalet støtte frå opposisjonspartia i kampen for å stanse salget som det sitjande byrådet hadd...

Les mer


Selvaag med 52 nye utleieboliger på Økern

Selvaag med 52 nye utleieboliger på ØkernSelvaag Utleieboliger har snart klare 52 splitter nye utleieboliger klare på Økern i Oslo. Utleie skal etter planen begynne rundt påsken 2016.

Les mer


Leieboerforeningen bidrar til bosetting av flyktninger

Leieboerforeningen bidrar til bosetting av flyktningerAnslag viser at mer enn 40.000 flyktninger kan komme til Norge de neste to årene, i tillegg til 30.000 i 2015. Bosetting av flyktningene vil skape utfordringer for kommunene, som vil måtte legge til rette for at en majoritet av flyktningene skal bosettes i det private markedet. Dette vil innebære mange utfordringer for kommunene, som vil måtte samarbeide både med profesjonelle og mindre profesjonelle utleieaktører.

Les mer


Følg oss på Facebook

  • lørdag 05 desember, 2015 - 13:09
  • Facebook

Følg oss på FacebookLeieboerforeningen har valgt å satse mer på Facebook. Vi legger nå ut daglige nyheter, oppdateringer og kommentarer om smått og stort på vår facebook-profil. Dette er en effektiv, rimelig og enkel måte for oss å nå ut med vårt budskap til mange flere enn de som besøker oss på nettsidene.

Les mer


Nye regler for utleieboliger

Nye regler for utleieboligerNå blir det enklere å bygge utleieboliger. Leieboerforeningen frykter dårligere standard når kravene til minimum takhøyde, utsikt fra vinduet og krav til tilgjengelighet reduseres.

Les mer


Gi et medlemskap i julepresang

Gi et medlemskap i julepresangHar du en sønn eller en datter som studerer og leier i bofellesskap? Et tantebarn som bor på hybel under jobbpraksis langt hjemmefra? En fetter som la...

Les mer