Må de flytte i lavvo?

• Må de flytte i lavvo?
    VANSKELIG: – Markedet er sprengt, sier alenemoren Rose Marie Eide til NRK.no.

Boligmangel har ført mange ut i en desperat husjakt i Bodø.

Hver time er Rose Marie Eide inne på nettstedet Finn for å lete etter nye boligannonser. Men leiemarkedet i Bodø er vanskelig. Spesielt når du er alenemor med tre barn. Markedet er sprengt, det er omtrent ingenting, forteller hun til NRK Nordland.

– Problemet er prisen. Skal jeg ha en leilighet med tre soverom, så blir det veldig dyrt. Jeg har satt ned kravene til to soverom, slik at jeg må sove på sofaen og to av jentene må dele rom, men selv det har jeg ikke råd til, sier trebarnsmoren.

Grensen hennes går ved 12.000 kroner, men hun begynner å skjønne at hun må opp i pris. Hun opplever hele situasjonen som veldig stressende. Utleierne prioriterer nemlig studenter som kan bo i kollektiv.

Eide har vært i kontakt med kommunen for å undersøke muligheten for å få en kommunal bolig, men der er det ett til to års ventetid.

Hos Rose Mari og familien haster det. For to dager siden gikk leiekontrakten ut, og så snart en kjøper er klar må familien flytte. Om de ikke finner noe snart, må de kanskje ty til mer primitive løsninger.

Les hele saken hos NRK.no