Lettere å få bolig for studentene


  • Publisert: søndag 20 juli, 2014 - 14:14
  • Skrevet av:
  • Stikkord: Økonomi, Nyheter  • Lettere å få bolig for studentene
    Det er mange ledige leieboliger på markedet, ifølge Utleiemegleren.

120.000 personer har nå fått svar på hvorvidt de er en av de 85.000 som har fått tilbud om studieplass til høsten. For mange av dem betyr det hektiske uker frem til studiestart på jakt etter et sted å bo.

Kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren har gode nyheter til dem som frykter det blir trangt om plassen når student-rushet kommer.

– Vi har siden årskiftet sett at stadig flere utleieboliger kommer i leiemarkedet, samtidig som det er blitt færre på visning. Nå er det rekordmange ledige utleieboliger, så vi tror at den ventede strømmen av studenter kommer til å bli sluset inn helt greit, sier han.

Han forklarer påstanden med at en rekke boligprosjekter er ferdigstilt i år, i tillegg til at flere enn før investerer i utleiebolig.

Fortsatt dyrt
– Studenter med forventninger om å betale mindre for leie enn det koster i markedet, vil alltid bli skuffet. De vil klage på boligkrise, men så lenge det er nok boliger til alle, er det ikke krise. Studenter gidder ikke ta buss eller trikk, de vil bo sentralt. Mange av boligene som står ledige nå, har ikke den beste beliggenheten, men de har en bedre pris, sier Farmakis.

Les hele saken på DN.no

Les mer om leiepriser her


Relaterte artikler

Oslo har de høyeste leieprisene Leiemarkedsundersøkelsen (LMU) per 4. kvartal 2016 viser at Oslo fortsetter å ha det høyeste leienivået i Norge. Stavanger har derimot falt og ligger under sentrale områder i Bergen og Trondheim.

Utleiere stiller for strenge krav til vedlikehold Flere utleiefirmaer skyver for mye av vedlikeholdsansvaret over på leietaker. Forbrukerombudet har kontrollert kontraktene til elleve utleiere, og ber...

3D-printer bygger eneboliger til 30 000 kroner Det kinesiske selskapet WinSun Decoration Design Engineering har bygget en enorm 3D-printer som kan skape opp mot ti hele hus per arbeidsdag. Husene e...

Frykter brannfarlige naboer 40 prosent av de som bor i blokk bekymrer seg for at naboens adferd er brannfarlig. Det viser en spørreundersøkelse som TNS Gallup har gjort for No...

Leieprisene i Oslo faller! Boligbyggs leieprisoversikt viser at markedsleien i Oslo er på vei nedover. Nedgang i leiepriser overrasker og bekymrer utleiere, men de fleste tror d...