Skoeske-leilighet med husleie på 7.400


  • Publisert: tirsdag 10 juni, 2014 - 20:35
  • Skrevet av:
  • Stikkord: Økonomi  • Skoeske-leilighet med husleie på 7.400
    Det er dyrt i Oslo, men enda dyrere i London hvor denne mikroleiligheten leies ut for 7400 i måneden. (Foto: Rightmove.co.uk)

Leiligheten har akkurat plass til en dobbeltseng og en vask.

Men leiligheten, som ikke er stort større enn det du ser på bildet, gikk som varmt hvetebrød i Londons leiemarkedet da den ble helt nylig ble annonsert i juni, ifølge den britiske avisen Guardian.

Bare 16 timer etter at annonsen ble lagt ut, var den leid ut. Selv om den knøttlille leiligheten har en husleie på 737 pund, tilsvarende 7.400 kroner, i måneden.

Det er adressen som gjør at leiligheten, som eiendomsmegleren sier har tilgang til bad og toalett, fikk over 20 epost-henvendelser og et større antall telefonhenvendelser fra interesserte leietagere.

Leiligheten ligger i Kember Street nær et av Londons landemerker, King's Cross.

På verdenstoppen
Boligmarkedet i London har nå blant verdens høyeste priser.

For sentralt beliggende leiligheter med høy standard har prisene steget med 79,4 prosent siden mars 2009. For Stor-London er prisene for samme periode opp 40,6 prosent, ifølge ferske tall fra eiendomskjeden Savills.

Den sterke prisutviklingen på boliger skaper sosiale problemer fordi mange briter rett og slett ikke har råd til å bosette seg i hovedstaden.

Kilde: E24


Relaterte artikler

Leieprisene stiger mer enn forventet i Oslo Boligbyggs prisoversikter over husleie viser sterkere vekst enn forventet. Fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år økte leieprisene for leilighet...

Kraftig fall i leieprisene i Oslo Prisen for en 1-roms leilighet i Oslo er 10,7 prosent lavere enn på samme tid i fjor, ifølge ny statistikk. Også andre steder i landet går prisen...

Boligprisfallet fortsetter fram til 2017 2013 ble det første året siden finanskrisen med prisfall. Og det blir ikke det siste, tror DNB Markets. Fra desember 2012 til desember 2013 sank bo...

Avviser frykt for norsk boligboble Statsminister Erna Solberg avviser utenlandske økonomers frykt for en norsk boligboble. Nobelprisvinner Paul Krugman mener nettopp en slik avvisning e...