OBOS-kjøpet gir bedre kommunale utleieboliger

Kjøpet av OBOS-utleieboligene gir flere boliger, hever kvaliteten, reduserer belastningen på Tøyen, skriver bystyrepolitiker Ivar Johansen (SV) på sin Blogg

• OBOS-kjøpet gir bedre kommunale utleieboliger
    OBOS-kjøpet er et kinderegg ifølge Ivar Johansen. Det gir flere kommunale utleieleiligheter, en kvalitetsheving av eksisterende boligmasse og demper presset på Gamle Oslo/Tøyen.

En en av de gode tingene med Tøyen-avtalen er at kommunen gikk fra å være en kommune som solgte unna kommunale utleieleiligheter til å bli en kommune som kjøper boliger.

Avtalen om kjøp av 617 utleieboliger fra OBOS representerer nettopp et slikt brudd. Fra SVs side har vi vært kjent med, og lagt premissene for kjøpet, og hvordan leilighetene skal brukes. Byrådssaken om kjøpet avgis av Byrådet 22. mai, og skal så behandles i bystyret.

Et av premissene er at kjøpet IKKE skal føre til flere kommunale utleieboliger i Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo. De av OBOS-boligene som ligger der skal først og fremst benyttes til å kunne kvitte oss med de aller dårligste kommunale utleieboligene. Evt også etablere omsorgsboliger eller boliger for f.eks. funksjonshemmede. Mao: en kvalitetsheving.

Et annet premiss er at bydel Gamle Oslo og Tøyen skal selge 200 av deres kommunale utleieleiligheter, og som en konsekvens av dette får bydelen mulighet til å plassere boligsøkene - 200 boliger - i andre deler av byen, dog ikke i Sagene eller Grünerløkka.

Kjøpet gir

• flere kommunale utleieleiligheter
  • en kvalitetsheving av eksisterende boligmasse
  • demper presset på Gamle Oslo/Tøyen