Boligsektoren i Norge – velferdsstatens vaklende pilar?

Det har overrasket mange boligforskere at etterspørselen etter nye boliger det siste året har stagnert, med den følge at det bygges mindre, samtidig som bybefolkningen vokser raskt.

• Boligsektoren i Norge – velferdsstatens vaklende pilar?
    Arild Holt-Jensen er forsker som mener boligeierlinja har utspilt sin rolle.

Av Arild Holt-Jensen

Er situasjonen at boligforskningen er kommet på etterskudd? Er det psykologi som gjør at mulige kjøpere ‘sitter på gjerdet’ av redsel for en ‘boligboble’ som kan sprekke? Eller er det slik at det bygges feil type boliger på feile steder? Eller er den norske ‘eierlinjen’ rett og slett kommet til veis ende, at store deler av den økende bybefolkningen trenger leieboliger og ikke kan delta på eiermarkedet? Boligutredningene som er kommet gir ingen nye svar, avisdebatten viser at boliganalytikerne er i villrede.

Les hele artikkelen til Holt-Jensen her