LbF-debatten: Ny renessanse for leieboligen?

Det bygges nye utleieboliger over hele landet. Profesjonelle, seriøse utbyggere satser sammen med kommunene og Husbanken på nye og gode utleieboliger.

• LbF-debatten: Ny renessanse for leieboligen?
    Selvaags første nye utleieprosjekt ligger på Bjørnåsen syd i bydel Søndre Nordstrand.

Opptak av debatten klikk her

I Oslo er Selvaags første nye 100 leieboliger på Bjørndal klare for innflytting. Selvaag og andre seriøse utbyggere kommer med flere nye leieboliger de neste månedene.

Hva ligger bak denne interessen for leiesektoren? Er det naiv optimisme, rendyrka kommersialisme eller en ny forståelse for at leieboliger er en viktig del av det norske boligmarkedet? Er leiesektoren moden for fornyelse og nytenkning. Er det bra for leieboere at vi får flere utleieboliger eller bør fokuset ligge på å få leieboere over i egne eierboliger?

Leieboerforeningen har invitert noen tilhengere og motstandere av en økt satsing på leiesektoren. Esben Svalastog (Selvaag) og Lars Aasen (LbF) tror det er smart å satse på nye leieboliger. Per Jæger (Boligprodusentene) og Christian Dreyer (Eiendom Norge) er slett ikke enige. Og hva mener du?

Styreleder i Lbf, Therese Ustvedt, holder en innledning før debatten.

Christian V. Dreyer, Eiendom Norge Lars Aasen, Leieboerforeningen Per Jæger, Boligprodusentene Esben Svalastog, Selvaag Realkapital

Tid&Sted:
Tirsdag 20. mai kl 19:00-20:30 på Håndverkeren kurs og konferansesenter, Sangersalen, Rosenkrantzg 7, v/ Hotel Bristol. (Debattmøte begynner etter Lbfs årsmøte).

Kaffe/te | Gratis entre | Åpent for alle