OBOS klar for krisetider

  • OBOS klar for krisetider
    Boligbytte innebærer at kjøpere av nye boliger kan selge sin gamle bolig til OBOS, som så står for salget videre. Den gamle boligen må ha lavere verdi enn den nye og den må ligge i et aktuelt område.

OBOS gjør  seg klar for krisetider i boligmarkedet. Nå gjeninnfører OBOS innbytte av gammel bolig til avtalt priser, mot at man kjøper nye OBOS-boliger. Dette gjorde de sist i 2008-2009 når markedet lå nede for telling.

I en pressemelding fra boligbyggeren sier konserndirektør Daniel Siraj:

– Dette gjør vi for å gjøre det enklere for de som ønsker seg en helt ny bolig. Nå slipper de å lure på om den gamle boligen blir solgt.

Boligbytte skal øke OBOS sitt salg i krisetider
Boligbytte innebærer at kjøpere av nye boliger kan selge sin gamle bolig til OBOS, som så står for salget videre. Den gamle boligen må ha lavere verdi enn den nye og den må ligge i et aktuelt område. 

Prisen fastsettes med utgangspunkt i meglerens verdivurdering, og må selvsagt aksepteres av begge parter

– Vi tror at denne ordningen kan være til hjelp for mennesker som ønsker seg en ny bolig, men som føler seg usikre på salget av den gamle, sier konserndirektør Daniel Siraj i OBOS.

Dette skyldes dårlig nyboligsalg
Sjeføkonom Roger Bjørnstad i Samfunnsøkonomisk Analyse tror tiltaket er en konsekvens av det sterke fallet i nyboligsalget.

- Det skyldes salgssvikt, sier Bjørnstad til E24.

- Det å gå inn i et nyboligprosjekt innebærer en usikkerhet knyttet til hva man får for den gamle boligen når man flytter inn i den nye. Det er flere år til overtagelse, og man må selge den gamle boligen i det fremtidige markedet, sier han.

Ifølge Bjørnstad har mennesker en risikoaversjon som er irrasjonell. Frykten for en boligprisnedgang hindrer dem fra å kjøpe. – Individer skyr usikkerhet. Når bruktboligmarkedet viser svakhetstegn rammer det derfor nyboligmarkedet ekstra hardt, sier han.

Kilde: Boligmani.no


Relaterte artikler

Flyktninger og bolig Leieboerforeningen var invitert til møte med kommunalminister Jan Tore Sanner 9. november om hvordan løse boligsituasjonen for de mange tusen flyktnin...

Oslo bystyre sparker nedover Jeg trodde alle i Norge hadde krav på et hjem og et verdig liv. Not True. Det fikk 15 av oss erfare like før jul da det dumpet ned et ufølsomt maskinelt behandlet brev i postkassen: «Husleietilskuddet ditt opphører med øyeblikkelig virkning». Det var ikke som vi levde fett eller over evne, vi hadde akkurat nok til å holde fanden fra døra fra måned til måned. Det er aldri snakk om å gå ut og ta en kaffe eller en øl, møte folk. Det er aldri snakk om å skeie ut. Det er alltid best å finne eller få det man trenger, og kjøpe varer som er gått ut på dato for halv pris.

"Eiendomsskatt" - bare for byens fattigste SVs har foreslått å innføre eiendomsskatt vil fra 1. april 2015. Dette ville gitt ca 360 millioner kroner til det felles spleiselaget. Det er det nest...

Leieboerforeningen vil ha HTU i alle fylker Leieboerforeningen sier i en høringsuttalelse til Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet at det bør opprettes Husleietvistutvalg i a...

Tror pristaket på leieboliger er nådd Skatt på utleiebolig vil neppe føre til et prishopp, mener Leieboerforeningen. De tror pristaket for utleieboliger er i ferd med å bli nådd. - Leie...