Advarsel til unge på boligmarkedet


  • Publisert: fredag 21 februar, 2014 - 10:54
  • Skrevet av:
  • Stikkord: Boligøkonomi  • Advarsel til unge på boligmarkedet
    ikke ta opp dyre lån for å skaffe nok egenkapital til å kjøpe bolig. Det kan sprenge budsjettet fullstendig.

Huseiernes Landsforbund (HL) advarer unge boligkjøpere mot å ta opp dyre lån til boligkjøp.

Mange kan være fristet til å ta opp slike lån for å skaffe nok egenkapital til å kjøpe bolig. Det kan fort vise seg å sprenge budsjettet deres fullstendig. Det er bedre å vente mens man prøver å spare opp nok penger. Selv om BSU-ordningen er for liten, vil det hjelpe, skriver HL på sine nettsider.

Selv om unge mennesker mangler egenkapital, må de ha et sted å bo. Det er tragisk at de skal hindres i å ta opp vanlige boliglån til rundt fire prosent rente, men de hindres ikke i å ta opp usikrede forbrukslån til ågerrenter for å skaffe nok egenkapital. De som yter slike lån krever en uanstendig høy rente på fra åtte til opp mot 20 prosent i året.

Les hele saken her


Relaterte artikler

Flaks på boligmarkedet kan påvirke resten av livet ditt Tilfeldigheter styrer ofte om du får god eller dårlig råd. Viktigst er det antakelig å ha flaks på boligmarkedet.

Stor forskjell på depositumskontoer Det er ikke uvesentlig hvor utleieren din plasserer depositumspengene dine. Renta varierer mye fra bank til bank. Det samme gjør gebyret for depositumskontoen, men gebyret er det utleieren som skal betale.

Startlånet bidro til økte boligpriser Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR) har undersøkt effektene de boligsosiale virkemidlene har på boligpriser og boligmasse. I en fersk rapport har de funnet ut at startlånet – slik det fungerte før omleggingen i 2014 - bidro til økte boligpriser, men ikke flere boliger. NIBR mener det er viktig å målrette den boligsosiale politikken.

Smått, men bra Det japanske huset på 55 kvadratmeter er tegnet av arkitektene hos Mizuishi Architects Atelier.

Pusser opp for å få leid ut leiligheten Leiemarkedet har snudd på få år. - Kravet om standard er betydelig høyere enn tidligere hos studentene, sier Svein Utne.