Nye regler for budrunder ved boligkjøp


  • Publisert: torsdag 12 desember, 2013 - 16:58
  • Skrevet av:Finansdepartementet har endret regelverket for budgivning for boligkjøp, og den 1. januar 2014 trer de nye reglene i kraft, melder Boligmani.

Meglere og advokater skal kun formidle skriftlige bud til selger. Det vil si at tidligere praksis hvor første bud gjøres skriftlig mens forhøyninger kan gjøres muntlig, ikke lenger godtas. Bud per e-post og SMS regnes som skriftlig. Motbud og aksept fra selger må også gjøres skriftlig.

I tillegg må en budgiver sende over legitimasjon sammen med det første budet for at det skal være gyldig.

Formålet er å øke forbrukerens tillit til korrekt gjennomført budrunde, og bedre muligheter for å dokumentere en ofte hektisk budrunde.

- Med dagens teknologi er tiden inne for å stille større krav til etterprøvbarhet i budrunden, slik at budprosessen blir enda tryggere for kjøpere av hus og hjem. Kjøp og salg av bolig og fritidseiendommer er blant de viktigste og største økonomiske transaksjonene som nordmenn gjør. Derfor er vi opptatt av å legge til rette for at budrunder blir gjennomført på 100 prosent korrekt, trygt og sikkert vis, sa forrige finansminister Sigbjørn Johnsen i en pressemelding tidligere i sommer da de nye reglene ble fastsatt.

Les hele saken hos boligmani her