NBBL med høye forventninger til ny regjering

• Publisert: torsdag 12 september, 2013 - 10:03
  • Skrevet av:
  • Stikkord: Boligpolitikk

NBBL har store forventninger til at de borgerlige innfrir i boligpolitikken. Stryking av BSU, reduksjon av egenkapitalkravet og lemping på tekniske krav til nye boliger, er mulig å få til på kort sikt, mener adm. dir. Thor Eek.

- Ikke minst Høyre har kommet med sterk kritikk av regjeringens boligpolitikk, og det skal bli interessant å se hvor fort de kan få til reduksjon i egenkapitalkravet og etterlengtet styrking av BSU-ordningen, sier NBBL-sjefen. Eek mener at dette er eksempler på tiltak det er mulig å gjøre noe med allerede i det kommende statsbudsjettet.

Lemping på tekniske krav til nye boliger er også noe Eek mener det er mulig å gjøre noe med på kort sikt.

– I dag er det slik at alle nye leiligheter skal være tilgjengelige for alle. Bare studentboliger har unntak fra denne regelen og det mener vi er feil. Vi hadde gjerne sett at småboliger gis unntak fra tilgjengelighetskravet. Kravene er fordyrende og kan faktisk føre til at bokvaliteten blir dårligere fordi f.eks. badet blir uforholdsmessig stort i forhold til resten av leiligheten, sier Thor Eek i NBBL.

Dette har Høyre lovet i boligpolitikken:

•     Redusere egenkapitalkravet fra 15 til 10 %
  •     Styrke Boligsparing for ungdom (BSU)
  •     Bygge 2-3000 studentboliger i året
  •     Legge til rette for at boligbygging blir prioritert høyere i arealdisponeringen
  •     Revidere plan- og bygningsloven og deler av TEK10
  •     Sørge for raskere behandling av plan- og byggesøknadene på kommunalt nivå.

Kilde: nbbl.no