Batta, den enøyde


  • Publisert: torsdag 12 september, 2013 - 09:19
  • Skrevet av:
  • Stikkord: Nyheter  • Batta, den enøyde
    Peter Batta i Huseiernes Landsforbund

Batta, den enøyde er overskriften på lederen i ukeavisen Ledelse 3. september 2013 og avisa kaller utspillene til Batta i valgkampen for pinlige. 

I lederen står det at det er leder for Huseiernes Landsforening, Peter Battas jobb å være enøyd. Han skal ivareta huseiernes interesser. Batta hyler ut i offentligheten når noen har tenkt en tanke eller kommet med et forslag som ikke er i huseiernes interesser. Batta er tydelig og forutsigbar.

 

Men i valgkampen gikk det galt.Først truet han alle landets banker med et massesøksmål . Årsaken var at bankene økte boligrenten med 0,3 prosent tidligere i år og Batta mente bankene ikke hadde rett til dette. 

Søksmålet falt raskt dødt til jorden. Banker står fritt til å fastsette rentene på boliglån. Er kundene misfornøyd, kan de flytte over til en annen bank. Verre er det ikke.

Da dette ikke førte fram, bestemte Batta seg for å gå løs på regjeringen med budskapet om at «regjeringen presset bankene til renteøkning» og budskapet ble spredt på plakater og annonser rundt omkring i Oslo. 

Men også her måtte Batta snu og etterhvert innrømme at påstandene ikke holdt mål. Han uttalte til NRK at regjeringen hadde kom opp med gode argumenter og han var blitt i tvil om hvem som hadde skylden. 

Dette er direkte pinlig, skriver redaktøren i ukeavisen. Batta har dundret løs med en reklamekampanje uten å ha forvisset seg om at han kjenner fakta i saken. Når en erfaren aksjonist ikke gjør hjemmeleksen sin bedre, forteller det at Batta har vært så lenge i gamet at han han pådratt seg «husblindhet». Det er ikke en uvanlig sykdom i miljøer der de samme folkene i lang til har kjempet hardt for snevre interesser.

Batta har påført Huseiernes Landsforening et omdømmetap ved å lansere en reklamekampanje som det viser seg ikke å være hold i. Neste gang får vi ta Peter Batta med en klype salt og spørre om han denne gangen er sikker på at han vet hva han snakker om, skriver Magne Lerø.

Les hele saken her


Relaterte artikler

Utleiere stiller for strenge krav til vedlikehold Flere utleiefirmaer skyver for mye av vedlikeholdsansvaret over på leietaker. Forbrukerombudet har kontrollert kontraktene til elleve utleiere, og ber...

3D-printer bygger eneboliger til 30 000 kroner Det kinesiske selskapet WinSun Decoration Design Engineering har bygget en enorm 3D-printer som kan skape opp mot ti hele hus per arbeidsdag. Husene e...

Frykter brannfarlige naboer 40 prosent av de som bor i blokk bekymrer seg for at naboens adferd er brannfarlig. Det viser en spørreundersøkelse som TNS Gallup har gjort for No...

Leieprisene i Oslo faller! Boligbyggs leieprisoversikt viser at markedsleien i Oslo er på vei nedover. Nedgang i leiepriser overrasker og bekymrer utleiere, men de fleste tror d...

Bra bad viktigst for leietakerne Badet må holde god standard hvis folk skal la seg friste til å leie, viser en ny undersøkelse. Stue og soverom er det ikke like nøye med.  &nd...