Brutal hverdag for barn i kommunale gårder

Denne sommeren har de kommunale boligene i Oslo fått mye oppmeksomhet i media. Etter at en eldre kvinne ble funnet drept av en nabo i en gård på Tøyen, har boforholdene i kommunale gårder igjen blitt aktualisert.

I en større artikkel fra NRK forteller Noor på 11 år om hvordan hun en dag ikke kom seg på skolen fordi noen voksne menn sov i trappa.

- Jeg skulle på skolen, men heisen var ødelagt, så jeg måtta ta trappa. Der fant jeg to menn som lå og sov, jeg ble redd og gikk hjem til mamma. Hun sa jeg skulle vente, men de gikk ikke

Gjennom vårt arbeid med kommunale bomiljøer de siste årene har Leieboerforeningen hørt mange vonde historier fra gårder som i årevis har hatt belastede bomiljø. LbF krever en opprusting av de kommunale bomiljøene, for at barn og voksne skal føle seg trygge i sitt eget hjem. Kommunen må anskaffe flere kommunale boliger og gi bedre oppfølging i gårder med dårlige bomiljø.
I artikkelen i NRK forteller nabo Heidi Marie Kriznik om hvordan ressurssterke naboer på Tøyen har endret holdning til de kommunale blokkene, fra å ønske dem bort fra bydelen, til å danne et fellesskap med beboerne gjennom naboskapsprosjekter som hønsegård og grønnsakshage. Men det er fremdeles mye som skal til før barna kan gå trygt i gangene i de kommunale blokkene i Oslo, og Leieboerforeningen fortsetter arbeidet med å løfte bomiljøet i de kommunale blokkene politisk.

Les artikkelen om Noor i Kolstadgata 7 her

Les artikkelen om da ordfører Marianne Borgen kom på dugnad i Kolstadgata her