Oslo blir stadig dyrere for deg som skal leie bolig

Ifølge Utleiemegleren er snittprisen 9 186 kroner per måned for en 1-roms leilighet i Oslo.

– Det er rekordmange boliger til leie, men likevel sterkt økende leiepriser i Oslo, Asker og Bærum, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal. Studentene i hovedstaden kan ikke regne med å slippe billig unna til høsten, med andre ord.


  • Publisert: onsdag 06 juli, 2016 - 14:51
  • Skrevet av: Red
  • Stikkord: LeiepriserVi nærmer oss tiden på året der studentene skal ut og finne seg en utleiebolig til studiestart i midten av august. Per i dag ligger det 2571 boliger til leie i Oslo på Finn.no, som det nå skal kjempes om.

Ifølge Utleiemegleren er dette flere leiealternativer enn normalt, men det hindrer ikke prisene i å stige.

9 186 kroner per måned er nå snittprisen for en 1-roms leilighet i Oslo, hvilket utgjør en prisoppgang på 6,7 % fra juni i 2015, melder Utleiemegleren.

Om få dager får de kommende studentene beskjed om hvilket studie de har kommet inn på, så etterspørselen etter utleieboliger faller nok ikke med det første, og det gjør nok ikke prisene heller.

Oversikt over leieprisene i Norge
Under følger utdrag fra dagens pressemelding fra Utleiemegleren, som viser utviklingen i leiemarkedet i Norges største byer.

Oslo
– Små, arealeffektive leiligheter vinner i dagens marked, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for juni 2016 viser at det nå i snitt koster 9 186 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 7,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,7 prosent.

I snitt kostet det 11 860 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i juni 2016, dette er en oppgang på 2,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det på samme nivå (oppgang på 0,1 prosent).

 En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 731 kroner å leie i måneden, dette er en oppgang på 1,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,1 prosent.

– Vi får stadig henvendelser fra potensielle investorer som tar kontakt for å investere i en eller flere utleieboliger, sier daglig leder for Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

– Vi finner særlig gode investeringsmuligheter i områder som Løren, Økern, Nydalen, Ensjø og hele Groruddalen, sier han.

Bergen
I Bergen holdt leieprisene seg stabile i juni. I snitt kostet det 11 300 kroner å leie en 2-roms leilighet og 12 833 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i juni 2016.

– Aktiviteten har tatt seg kraftig opp og Bergenskontoret har leid ut flere boliger denne måneden enn noen gang tidligere, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

– Oljebransjen har tradisjonelt leid de dyreste boligene, men nå er det lav etterspørsel fra denne bransjen. Dette gjør det tyngre å leie ut boliger med leiepriser over 20 000 kroner, sier han.

– Vi er på full fart inn i høysesongen og all erfaring tilsier at det blir høy temperatur på leiemarkedet i Bergen også de kommende 2-3 månedene. Skal du leie bolig i Bergen fra høsten av, bør du komme deg på banen nå før det blir enda flere om beinet, sier Hove.

Stavanger
I Stavanger var leieprisene stabile i juni.

I snitt kostet det 9 042 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i juni 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 12,9 prosent.

I snitt kostet det 10 980 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i juni 2016. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 13,2 prosent.

-Vår generelle betraktning er at leieprisene er i ferd med å stabilisere seg etter et kraftig fall fra toppen i 2012/13, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Drammen
I Drammen var leieprisene stabile i juni. I snitt kostet det 11 300 kroner å leie en 3-roms leilighet i Drammen i juni 2016.

– Flere investorer ser muligheter i Drammen, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Trondheim
I Trondheim var leieprisene stabile i juni.

I snitt kostet det 10 062 kroner å leie en 2-roms leilighet og 12 600 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i juni 2016.

– Den store satsingen på nye studentboliger har gjort Trondheim til en bedre studentby! Med flere hundre nye boliger i markedet, er det nå balanse mellom tilbud og etterspørsel av boliger i Trondheim, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

 

Kilde. Boligmani.no

 


Relaterte artikler

Oslo har de høyeste leieprisene Leiemarkedsundersøkelsen (LMU) per 4. kvartal 2016 viser at Oslo fortsetter å ha det høyeste leienivået i Norge. Stavanger har derimot falt og ligger under sentrale områder i Bergen og Trondheim.

Oslo er fremdeles dyrest i landet SSBs leiemarkedsundersøkelse (LMU) har i dag publisert leieprisstatistikken for 2015. Den viser at Oslo fremdeles har de dyreste utleieboligene. De rimeligste leilighetene her ligger på samme prisnivå som sentrumsleiligheter i Bergen og Trondheim. Leieprisene i landet varierer forøvrig stort - fra 6000 kr til 17000 kr for en toromsleilighet.