Advarer unge førstegangskjøpere


  • Publisert: fredag 02 oktober, 2015 - 13:08
  • Skrevet av: Red
  • Stikkord: Boligøkonomi  • Advarer unge førstegangskjøpere
    Eksperter advarer unge mot å være med på priskarusellen. Arbeidsledigheten vil stige det er de unge som er mest utsatt.

Mange frykter at det siste rentekuttet vil gjøre boligmarked enda hetere og advarer unge boligkjøpere mot å ta opp for mye gjeld.

De store bankene fulgte raskt etter da Norges Bank satte ned styringsrenten. Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) mener renten burde blitt stående og frykter enda større boligoptimisme, særlig i Oslo, melder NRK

– Nå frykter vi at folk vil gå enda lenger i budrunder og presse prisene opp ytterligere, sier NEF-leder Carl O. Geving. Han slår kaldt vann i blodet på dem som kunne tenkes å gå for drømmeboligen på første forsøk.

– Ikke gjør det med en gang du skal etablere deg. Ta heller det nest beste; aksepter litt lengre reisevei og litt lavere standard for å unngå å kjøpe for dyrt, er rådet fra Geving.

Sist inn - først ut?
Også Forbrukerrådet vil legge en demper på optimismen i boligmarkedet og viser til at arbeidsmarkedet kan bli langt tøffere fremover.

– Det er tap av inntekt som er det største spøkelset akkurat nå. Arbeidsledigheten skal stige, sier daglig leder for Finansportalen til Forbrukerrådet, Elisabeth Realfsen, og minner om at det er de unge som er mest utsatt.

– Er du ung, er du kanskje den siste som ble ansatt og den første som må gå.

Kilde: NTB


Relaterte artikler

Ny rapport bekrefter utflating i leiepriser Ny rapport bekrefter bildet som har tegnet seg over flere måneder. Det er en klar utflating av leieprisene i Oslo, og mye taler for at dette kommer ti...

Leieprisene faller videre Oktober-oversikten fra Utleiemegleren tegner bildet av et leiemarked under lavtrykk med fallende priser. I Oslo kostet det i snitt 8.515 kroner per må...