Husokkupasjon kan gi leiekontrakt

Leieboerforeningen har tidligere skrevet om husokkupantene i Hausmannsgate 40, som kjemper mot salgsprosessen som er satt i gang av byrådet. Hele kvartalet er lagt ut for salg, med okkupantene på kjøpet. Selv mener de at byrådet har tilsidesatt reguleringsplanen, som slår fast at Hausmannskvartalet skal utvikles i samarbeid med brukerne.


  • Publisert: tirsdag 16 juni, 2015 - 13:57
  • Skrevet av: ARA  • Husokkupasjon kan gi leiekontrakt

Beboerne i Hausmannsgate 40, som har vært okkupert i 15 år, har fått bistand fra Leieboerforeningen for å undersøke sine rettigheter. Til Klassekampen 8. juni, forteller beboerne at de har nedlagt utallige timers arbeidsinnsats for å sette i stand huset, og at kommunen har hatt jevnlig dialog med beboerne om brannsikkerhet. Kommunen har heller aldri forsøkt å kvitte seg med beboerne, og nå undersøker beboerne om aksepten fra kommunen er å tolke som et lovlig boforhold.

Bruksrett på eiendommen?
Ansvarlig advokat Tove Berggaard i Leieboerforeningen sier til Klassekampen at et leieforhold vil gi rettigheter og forpliktelser for leietakerne, og at en eventuell leiekontrakt følger med i salget, med mindre annet avtales. Hun presiserer at Leieboerforeningen kun har bidratt med generell rådgivning, og at hun ikke representerer beboerne utad ennå.

Kilde: Klassekampen
Les mer om salget av Hausmannskvartalet her