– Tar opp kreditt­kort­gjeld for å kunne kjøpe bolig

Norske boligkjøpere gjør alt for å kunne komme seg inn på boligmarkedet.

  • – Tar opp kreditt­kort­gjeld for å kunne kjøpe bolig
    Christian Dreyer i Eiendom Norge mener det er et generelt problem at man bruker kredittkort for å finansiere boligkjøp.

Regjeringen vurderer i disse dager om kravet om 15 prosent egenkapital for å få boliglån skal bli absolutt.Det gikk OBOS-sjef Martin Mæland i går ut og var kritisk til i et intervju med VG.

– Dersom kravene til toppfinansiering skjerpes ytterligere, kan enda flere bli fristet til å trekke kredittkortet eller skaffe seg dyre forbrukslån for å imøtekomme bankenes krav, sa Mæland.

– Et problem
Administrerende direktør Christian Dreyer i bransjeforeningen Eiendom Norge mener også forbrukslån- og kredittkortgjeldpraksisene hos mange boligkjøpere er uheldig.

– Det er et generelt problem at man bruker kredittkort for å finansiere forbruk og her boligkjøp. Det er ingen heldig praksis, fastslår han.

Kilde:ABC nyheter


Relaterte artikler

Flaks på boligmarkedet kan påvirke resten av livet ditt Tilfeldigheter styrer ofte om du får god eller dårlig råd. Viktigst er det antakelig å ha flaks på boligmarkedet.

Stor forskjell på depositumskontoer Det er ikke uvesentlig hvor utleieren din plasserer depositumspengene dine. Renta varierer mye fra bank til bank. Det samme gjør gebyret for depositumskontoen, men gebyret er det utleieren som skal betale.

Startlånet bidro til økte boligpriser Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR) har undersøkt effektene de boligsosiale virkemidlene har på boligpriser og boligmasse. I en fersk rapport har de funnet ut at startlånet – slik det fungerte før omleggingen i 2014 - bidro til økte boligpriser, men ikke flere boliger. NIBR mener det er viktig å målrette den boligsosiale politikken.

Smått, men bra Det japanske huset på 55 kvadratmeter er tegnet av arkitektene hos Mizuishi Architects Atelier.

Pusser opp for å få leid ut leiligheten Leiemarkedet har snudd på få år. - Kravet om standard er betydelig høyere enn tidligere hos studentene, sier Svein Utne.