Auka etterspurnad etter lån til kjøp av utleigebustader

Ved utgangen av februar hadde Husbanken motteke søknader om grunnlån til kjøp av utleigebustader for til saman 140 millionar kroner. Det er fem gonger så mange som same periode i 2014. Utleigebustader er høgt prioritert i Husbanken.

• Auka etterspurnad etter lån til kjøp av utleigebustader
    Per Erik Torp, avdelingsdirektør i Husbanken.

Grunnlån til kjøp av utleigebustader blir gitt til oppkjøp av eksisterande bustader som skal brukast som utleigebustader. Husbanken er opptatt av å nytte grunnlånet til å skaffe fleire utleigebustader ut over oppkjøp av eksisterande bustader. Eit tettare samarbeid mellom kommunale og private aktørar kan bidra til å møte det stadig voksande behovet for utleigebustader. Talet på prosjekt der kommune og utbyggjar inngår avtale om kommunal tilvisingsrett for nybygde bustader, er aukande. Eit ferskt eksempel på dette er 96 utleigebustader på Bjørnåsen syd i Oslo.

– Vi ser eit potensiale i grunnlånet som vi ønskjer å nytte fullt ut for å bidra til framskaffing av fleire utleigebustader, seier Per Erik Torp, avdelingsdirektør i Husbanken.

– Vi er opptekne av å bruke Husbankens ulike virkemiddel best mogeleg og vi har ein bevisst strategi for korleis vi skal gjere det. Det går fram av statistikken av vi byrjar å sjå resultat av dette arbeidet, seier Torp.

Grunnlån til kjøp av utleiebustader utgjer tross aukinga ein liten del av den totale låneramma til Husbanken.

Kilde: Husbanken

Les også: