Vil ha svar på om mange har mistet bostøtte

Under statsbudsjettet høsten 2014 uttrykte Leieboerforeningen bekymring for at mange kunne mistet å få redusert bostøtte som følge av at egenandelen og inntektsgrensene ikke ble justert i takt med veksten i trygde- og lønnsytelser. Nå krever stortingsrepresentant Stine Renate Håheim (A) at kommunalminister Jan Tore Sanner redegjør for dette i Stortinget.

• Vil ha svar på om mange har mistet bostøtte
    Stine Renate Håheim (A) vil ha svar på hvor mange som faller ut av bostøtte som følge av at inntektsgrensene ikke blir justert,

Stine Renate Håheim ber statsråden gjøre rede for hvor mange som har fått redusert bostøtten eller falt ut av bostøtteordningen som følge av at egenandel og inntektsgrensene ikke er justert? Hun sier at at bostøtteordningen ble endret i 2009 av et enstemmig Storting, og målet var da å sikre personer med lave inntekter og høye boutgifter et egnet bosted. Prognosen var at man i løpet av en 3-årsperiode skulle øke antall mottakere med rundt 50 prosent til 150.000.

Da kommunal- og forvaltningskomiteen hadde høring om statsbudsjettet høsten 2014 uttrykte Leieboerforeningen bekymring over at egenandelen og inntektsgrensene ikke ble justert i takt med veksten i trygde- og lønnsytelser. Konsekvensen var at mange bostøttemottakere, særlig minstepensjonister, ville få redusert eller falle ut av bostøtteordningen.

Følg saken her

Mer om bostøtte hos Leieboerforeningen: