Leieprisene flater ut

Eiendomsmeglerbransjens leieprisstatistikk viser en flat utvikling fra fjerde kvartal 2014 til første kvartal 2015. En gjennomsnittlig 2 roms leilighet leies ut nå ut for kroner 11.345,- i Oslo, kroner 9.933,- i Bergen og kroner 9.373,- i Trondheim.

  • Leieprisene flater ut
    - Leieprisene flater ut. Det er mindre press i leiemarkedet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

- Leieprisene har i første kvartal flatet ut, etter å ha hatt et fall i leieprisene i andre halvår. Dette bekrefter også tilbakemeldingene fra markedet de siste månedene om at det er mindre press i leiemarkedet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

 Leieprisstatistikken baserer seg på utropspriser registrert på Finn.no for leiligheter og hus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilde: Eiendom Norge, Finn.no, og Eiendomsverdi

 

 


Relaterte artikler

Oslo har de høyeste leieprisene Leiemarkedsundersøkelsen (LMU) per 4. kvartal 2016 viser at Oslo fortsetter å ha det høyeste leienivået i Norge. Stavanger har derimot falt og ligger under sentrale områder i Bergen og Trondheim.

Flaks på boligmarkedet kan påvirke resten av livet ditt Tilfeldigheter styrer ofte om du får god eller dårlig råd. Viktigst er det antakelig å ha flaks på boligmarkedet.

Oslo blir stadig dyrere for deg som skal leie bolig – Det er rekordmange boliger til leie, men likevel sterkt økende leiepriser i Oslo, Asker og Bærum, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal. Studentene i hovedstaden kan ikke regne med å slippe billig unna til høsten, med andre ord.

Stor forskjell på depositumskontoer Det er ikke uvesentlig hvor utleieren din plasserer depositumspengene dine. Renta varierer mye fra bank til bank. Det samme gjør gebyret for depositumskontoen, men gebyret er det utleieren som skal betale.

Oslo er fremdeles dyrest i landet SSBs leiemarkedsundersøkelse (LMU) har i dag publisert leieprisstatistikken for 2015. Den viser at Oslo fremdeles har de dyreste utleieboligene. De rimeligste leilighetene her ligger på samme prisnivå som sentrumsleiligheter i Bergen og Trondheim. Leieprisene i landet varierer forøvrig stort - fra 6000 kr til 17000 kr for en toromsleilighet.