Frp-byråd gikk på bostøtte-smell

Bystyret i Bergen har besluttet å sende saken om nye retningslinjer for kommunal bostøtte tilbake til byrådet for videre utredning.

• Frp-byråd gikk på bostøtte-smell
    Byråd Eiler Macody Lund ville sende flere Bergensere på sosialen, men ble stoppet av bystyret i Bergen. (Foto: Ann-Kristin Loodtz)

Frp-byråd i Bergen, Eiler Macody Lund, foreslo å redusere utgiftene til den kommunale bostøtten med 15 millioner i året. Byråden var klar over at dette vil sende mange bergensere på sosialen og hadde regnet seg frem til at utgiftene til økonomisk sosialhjelp ville øke med syv millioner i året. Byråden syntes likevel det var bedre å sende svakstilte på sosialen for å spare usle 8 millioner kroner.

Heldigvis var bystyret i Bergen av en annen oppfatning. Et samlet bystyre stilte seg bak Krf, AP og Byluftslistens alternative forslag om at saken sendes tilbake til byrådet for videre utredning. Bystyret sier klart at byrådet må utrede en ordning som ikke legger opp til at flere personer blir sosialhjelpsmottakere.

Kaktus til byråden og rose til bystyret!