– Leietakerne sitter med gode kort på hånda

Antall boliger som ligger ut for leie har økt kraftig det siste året. Utleiemegleren sliter langt mer enn tidligere, og tror årsaken ligger i at flere velger å kjøpe leilighet – spesielt på grunn av den lave boligrenten.

  • – Leietakerne sitter med gode kort på hånda
    Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren merker nedgangstider. Flere boliger til leie gjør at prisene synker, noe leieboerne ikke er så lei seg for! (foto: Jon Terje Hellgren Hansen)

Utleiemeglere har det siste året merket at det har blitt mye vanskeligere å leie ut boliger over hele landet. Stadig flere boliger legges ut for leie, og visningene besøkes av færre mennesker.

– Alene på visning
Før kunne Nikolaos Farmakis i Utleiemekleren legge ut en bolig på markedet når leietakeren hadde flyttet ut, og få inn en ny i løpet av få dager. Men slik er det ikke lenger.

Akkurat nå ligger det rett i underkant av 8000 boliger til leie på Finn.no. Ifølge Farmakis ville dette tallet ligget på rundt 5500-6000 på samme tid for et par år siden.

Les hele saken på NRK.no


Relaterte artikler

Oslo har de høyeste leieprisene Leiemarkedsundersøkelsen (LMU) per 4. kvartal 2016 viser at Oslo fortsetter å ha det høyeste leienivået i Norge. Stavanger har derimot falt og ligger under sentrale områder i Bergen og Trondheim.

Flaks på boligmarkedet kan påvirke resten av livet ditt Tilfeldigheter styrer ofte om du får god eller dårlig råd. Viktigst er det antakelig å ha flaks på boligmarkedet.

Oslo blir stadig dyrere for deg som skal leie bolig – Det er rekordmange boliger til leie, men likevel sterkt økende leiepriser i Oslo, Asker og Bærum, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal. Studentene i hovedstaden kan ikke regne med å slippe billig unna til høsten, med andre ord.

Stor forskjell på depositumskontoer Det er ikke uvesentlig hvor utleieren din plasserer depositumspengene dine. Renta varierer mye fra bank til bank. Det samme gjør gebyret for depositumskontoen, men gebyret er det utleieren som skal betale.

Oslo er fremdeles dyrest i landet SSBs leiemarkedsundersøkelse (LMU) har i dag publisert leieprisstatistikken for 2015. Den viser at Oslo fremdeles har de dyreste utleieboligene. De rimeligste leilighetene her ligger på samme prisnivå som sentrumsleiligheter i Bergen og Trondheim. Leieprisene i landet varierer forøvrig stort - fra 6000 kr til 17000 kr for en toromsleilighet.