Aldri vært dyrere å leie i Oslo

Gjennomsnittlig annonsert leiepris for en 2-roms i Oslo var i desember 2014 kr 11 104. Det er en økning på 5,4% fra desember 2013. For den prisen får man en 46 kvadratmeter stor leilighet.

  •  Aldri vært dyrere å leie i Oslo
    Med unntak av Stavanger fortsetter leieprisene å øke ifølge ferske tall fra Finn.no.

Dette er utleieplassen.no som melder dette. utleieplassen har nå overtatt ansvaret for å publisere Finn.no sine tall om utleiepriser.

Stavanger ned
Gjennomsnittlig annonsert leiepris for en 2-roms i Stavanger var i desember i fjor kr 10 111 kroner. Dette er en nedgang på 2,3% fra desember 2013. For den prisen får man en 50 kvadratmeter stor leilighet.

Stabile leiepriser i Trondheim
Gjennomsnittlig leiepris for en 2-roms i Trondheim var i desember 2014 kr 9 729. Det er en økning på 0,7% fra desember 2013. For den prisen får man en 46 kvadratmeter stor leilighet.

Bergen øker noe
I Bergen var gjennomsnittlig leiepris for en 2-roms i Bergen i desember 2014 kr 10 057. Det er en økning på 1,9% fra desember 2013. For den prisen får man en 47 kvadratmeter stor leilighet.

Mer utfyllende opplysninger om leieprisene i de enkelte byene finner du i pressemeldingene fra utleieplassen.no under.


Leiepriser desember 2014


 

 

Endring leiepriser desember 2013 til desember 2014


 

 

Les pressemeldinger fra Utleieplassen.no om de enkelte byene:


Les mer:

Tall og fakta om leiepriser


Relaterte artikler

Oslo har de høyeste leieprisene Leiemarkedsundersøkelsen (LMU) per 4. kvartal 2016 viser at Oslo fortsetter å ha det høyeste leienivået i Norge. Stavanger har derimot falt og ligger under sentrale områder i Bergen og Trondheim.

Flaks på boligmarkedet kan påvirke resten av livet ditt Tilfeldigheter styrer ofte om du får god eller dårlig råd. Viktigst er det antakelig å ha flaks på boligmarkedet.

Oslo blir stadig dyrere for deg som skal leie bolig – Det er rekordmange boliger til leie, men likevel sterkt økende leiepriser i Oslo, Asker og Bærum, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal. Studentene i hovedstaden kan ikke regne med å slippe billig unna til høsten, med andre ord.

Stor forskjell på depositumskontoer Det er ikke uvesentlig hvor utleieren din plasserer depositumspengene dine. Renta varierer mye fra bank til bank. Det samme gjør gebyret for depositumskontoen, men gebyret er det utleieren som skal betale.

Oslo er fremdeles dyrest i landet SSBs leiemarkedsundersøkelse (LMU) har i dag publisert leieprisstatistikken for 2015. Den viser at Oslo fremdeles har de dyreste utleieboligene. De rimeligste leilighetene her ligger på samme prisnivå som sentrumsleiligheter i Bergen og Trondheim. Leieprisene i landet varierer forøvrig stort - fra 6000 kr til 17000 kr for en toromsleilighet.